[]

bosanma sonrası mal paylasımı

geçen arkadaşlarla konuşuyorduk da. evlilikten önce alınan mallar kişiye ait dedim. arkadaş da yok o kalktı artık evlilik öncesi sonrası alınan diye bişi yok. bütün mallar ortak bölünüyor dedi.




 
hakim olsam şunu göz önünde bulundururum.
alınan malın ödemeleri evli iken mi yapıldı yoksa adam/kadın bekar iken ödemeleri bitirdi mi.
buna göre ortak yada değil derim.

Ama hukuksal olarak ne yazılı bilmiyorum.
Eski bilgilerime göre evlilik öncesi mallar bölüşülmüyor.
şöyle bir durumda var tabi sen iş adamısın baya iyi ilerliyor şirketin mal mülk güzel. Sonra evlendin birisi ile ve işler 2 sene daha güzel yolunda gitti boşanacaksın, tüm mallar mı bölünecek şimdi? Yoksa evlilikten sonra kazandıkların mı? adam zaten tüm sistemi kurmuş ilerliyor nasıl olacak paylaşım? gibi bir çok senaryo çıkarılabilir.
  • basond  (08.05.17 10:41:26) 
miras edinimi kişiye ait bir maldır. Ölümden sonra da diğer kişisel mallar gibi mirasınıza dahil olur.


  • cursor  (08.05.17 11:42:03 ~ 11:42:13) 
arkadaşların bişey bilmiyor.
evlilik öncesi sana ait. ama şöyle bir örnek vereyim. örn: miras olarak bir fındıklık bahçesi düştü her yıl buradan belli bir gelirin var. buranın bakımı, ilgilenmesi hizmeti ortak olduğu için geliri de müşterek kabul ediliyor.
ama bahçe müşterek değil.

not: üniversite 1'de evlilik birliğinde mal rejimlerine dair seçmeli ders almıştım.
  • cabiday  (08.05.17 11:56:56) 
Valla kuzenimin evlenmeden önce alınan evi var. Ama nişanlışardı. Boşandılar. Şimdi ev paylaşımı için kız dava açtı büyük ihtimallede alacak. Yani evlenmeden önce alınan malıda bölecekler


  • Neyazayım  (08.05.17 23:46:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.