[]

Kelimelerin kökenini inceleyen bir kitap

Mesela loji kelimesinin ne olduğunu açıklayan ve nerelerde kullanıldığını inceleyen ya da bu kelimenin kökenini açıklayan bir kitap vardı. Bilimsel kelimelerin kökünü inceleyip açıklıyordu. Loji; biyo-loji, kardiyo-loji vs.




 
Dediğiniz şey "etimoloji" ama özel olarak hangi kitaptan bahsediyorsunuz bilemedim.


  • duru arsnova  (07.05.17 14:08:45) 
Özel olarak bilimsel kelimeleri açıklayan bir kitaptı. yine de bildiğiniz tüm kitapları listeleyebilirsiniz.


  • kiz seni yerler  (07.05.17 14:12:11) 
Etimoloji
Latince ve Yunanca ekler, kökler (prefix&suffix, roots)
Gibi konuları aratırsanız bir sürü örnek bulursunuz.
Nispeten popüler ingilizce kaynaklar için David Crystal, Mark Forsyth, Bill Bryson okuyabilirsiniz. Türkçe bilmiyorum.
  • sopiro  (07.05.17 14:13:37) 
www.dilbilimi.net Burada kücük bir kaynakca var. Ama sadece bilimsel kavramlarin kokenlerini aciklayan Türkce bir calismadan haberdar degilim. Malesef Türkce´de Etimoloji calismalari cok cok zayif, dogru duzgun bir sozlugun olmayisi yillardir tartisilir. Nisanyan´in online sozlugu gayet pratik bir kaynak. Ancak dedigim gibi, Türkce yapilmis, sadece bilimsel kavramlari inceleyen bir kaynak bilmiyorum.


  • buf-e kür  (07.05.17 14:15:09) 
Evet, kitap İngilizce idi zaten. Çok teşekkür ediyorum, araştıracağım hepsini.


  • kiz seni yerler  (07.05.17 14:16:23) 
kitap olarak değil ama şunlardan faydalanabilirsiniz:
en.wiktionary.org:English_terms_by_etymology
www.etymonline.com
  • halanne  (07.05.17 14:38:41 ~ 14:51:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.