[]

Yeni mezun bilgisayar mühendisi nasıl iş bulur ?

Selam arkadaşlar

Ben 2016 ağustosta mezun oldum. 2 3 ay tatil yaptıktan sonra iş aramaya başladım fakat bir türlü bir yere giremedim. Ne yalan soliyim üniversitede sadece dersleri geçmekle uğraştım ve pek kendimi geliştirnedim. Bir şekilde ise girip orada kendimı geliştiririm diye düşündüm ama yok. Yetiştirilmek üzere mühendis arayan yer bulamadım bir türlü. Sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim iyice depresyona girdim.


 
Simit sat, onurlu yaşa.


  • varg vikernes  (09.04.17 23:59:51) 
Depresyon çözüm değil. Staj yaptığın yerlerle görüş. Olmadı işi öğrenmek için bir süre ücretsiz takıl.


  • hayde bre  (10.04.17 00:00:45) 
hangi programlama dillerini az da olsa biliyorsun?


  • nihilanth  (10.04.17 00:02:13) 
@nihilanth PHP, C, C#, MYSQL, birazda Javascript ama hepsi başlangıç seviyesinde bitirme projemde php myssql ajax ile web tabanlı hastane otomasyonu yapmıştım.


  • CBi  (10.04.17 00:07:07) 
@fiskosortusu aynen enerji bir yerden sonra kalmıyor değişiklik olsun diye askere gitmeyi düşünmeye başladım artık ne ise yarayacaksa :(


  • CBi  (10.04.17 00:18:02) 
bu ara piyasa boktan gibi. mezun olana kadar kendini gelistirmediysen is bulmak daha zor. bos kaldigin zamani kendini gelistirmeye cails. kendi kendine proje filan yapmaya calis. yeni mezun olup enerji bitti filan diyorsaniz bence baska problem vardir. Heyecan ve istek duyunca bir seyleri ogrenmek icin enerji bitmiyor.


  • oshamahue  (10.04.17 00:51:23) 
git sap eğitimleri al, oradan yürü.


  • liriamer  (10.04.17 01:56:07) 
sınıf arkadaşların ne yapıyorlar? meraktan soruyorum.


  • laptu  (10.04.17 03:07:33) 
@laptu bizim sınıf bölümün ilk sınıfıydi hazırlığı atlayan 10 kişiydik kendini geliştirenler iş buldu gelistirmeyenler bi şekilde devlete girdi benim gibi olan bir kişi vardı o da çok düşük maaşla bi yerde başladı şu an durumu iyi ama bende onun gibi yakalamaya çalışıyorum işte :(


  • CBi  (10.04.17 03:12:58) 
Senin durumunda çok kişi başvuruyor şirketimize. Biz de almıyoruz çünkü gerçekçi olmak lazım mühendis maliyeti yüksek.

Ben zamanında şöyle bir yol izlemiştim; gözüne bir şirket kestir büyümekte olan.(BÜYÜK DEĞİL) Git konuş de ki ben para falan istemiyorum bana iş öğretin ben de burada ortamda bulunayım. Aynen bu şekilde 6 ay çalıştım yemek yol ve ufak bi harçlık alarak. Sonra beni uzman olarak kadroya aldılar. Ya da bir ton para bayılıp kurslara gideceksin.
  • alaimisema  (10.04.17 10:12:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.