[]

Yağ yakmak için filtre kahve

etkisi var mı gerçekten?

kahveden nefret ederim. şekersiz kahveden 1000 kat nefret ederim.

az çok bir etkisi varsa her gün içerim ağzımı burnumu kapatıp.
bir işe yaramayacaksa işkence etmeyeyim kendime.

not: diyet ve spor yapıyorum.

 
Kahve bagislari calistirir onun da diyete bir etkisi vardir diye dusunyorum


  • regina phalange  (09.04.17 12:42:35) 
Bagirsak*


  • regina phalange  (09.04.17 12:42:46) 
sabah aç karnına içerseniz etkisi var ama son derece zararlı. vücutta serbest radikallerin oluşmasına sebep oluyor. o da kansere.


  • uzman pratisyen  (09.04.17 12:47:34) 
Hiçbir besinin olmadığı gibi kahvenin de yağ yaktırma olayı yok. Yağ bir enerjidir, enerjiyi harcamak için, yani yağı yakmak için bir faaliyette bulunman lazım. Şimdi vücut dinlenik haldeyken de yağ yakıyor, faaliyet nerede o zaman dersen, oradaki faaliyet de metabolik faaliyetler. Yani vücut canlı kalmak için de enerji harcıyor, bunlar da çoğunlukla yağlardan karşılanıyor. Onun dışında, kahve içtim hadi yağ yaksın gibi bir durum yok. Kahvenin avantajı, içindeki kafein nedeniyle uyarıcı olmasıdır, bu uyarıcı da fiziki performansını artırır ama o da birkaç birimden fazla olmaz. Tolerans geliştiğinde o da olmaz. Sen diyetini düzgün yapıyorsan her şekilde yağ yakarsın zaten. Antrenman öncesi de şekersiz kahve içmenin uyarıcı etkisi olur ama çok şart olan bir şey değil. Dediğim gibi yağ yakımını artırmaz sadece uyarıcı olur. Ha her besin vücutta işlenirken termojenik etki nedeniyle biraz kalori harcar ama bu kayda değer miktarda olmaz, yani ona bel bağlamak doğru olmaz.

İkincisi; serbest radikallere neden olan şeyler kirli hava, sigara, alkol, bol karbonhidratlı besinler, trans yağlar gibi metabolik olmayan ürünlerdir. Kahve çekirdeğinin böyle bir özelliği olmadığı için haliyle serbest radikalleri de açığa çıkarmaz. Yani kanser gibi bir sonuca ulaşılmaz kahveyle. Ispanak ne kadar kanser yapıyorsa kahve de kadar yapar.
  • angelus  (09.04.17 13:26:49 ~ 16:09:27) 
Günde alınan 600mg kafeinin 100 kalori yaktığı bilimsel makalelerde yazılı. Fakat 600 mg kafein çok büyük bir miktar(1 büyük fincan kahve 60mg kafein içerir) ve angelusun da yazdığı gibi vücut toleransina bağlı olarak etkisi değişiyor. Vücut kg başına 4 mg tavsiye edilen günlük alım miktarı fakat belirli bir -1 ya da 2 ayda bir- süre sonra etkisi azalınca 1-2 hafta bırakılarak tekrar kullanmakta fayda var. Kafeini almak doğrudan kalori yakımina sebep oluyor ve enerji yani kalori harcamasini yükseltiyor ama alınan dozlarda dikkat edilmesi gerekiyor.

Bir de kafeinin beraber kullanıldığında metabolik etkisini artıran ürünler(nikotin,efedrin,yeşil çay vs) var ayrı bir inceleme konusu.

İsteyene kaynak gönderirim ayrıntılı inceler. Bu makalelere göz atarsanız genel anlamda yardimci olur.

-Greenberg JA et. al. Coffee, diabetes, and weight control. Am J Clin Nutr. (2006) 84(4):682-93.

-Diepvens K Obesity and thermogenesis related to the consumption of caffeine, ephedrine, capsaicin, and green tea. Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol. 2007 Jan;292(1):R77-85
  • boklu yumurta  (09.04.17 14:29:19) 
diyet ve spor varsa günde 2 litre su içtiğinden de emin ol. günde 1 litreyi bile zor görmemekle 2 litre içmek arasında vücudunda fark görüyorsun sağlıklı bir diyet ve sporla birlikte. benim için sorunlardan biri buydu mesela geç öğrendim su içmenin oldukça önemli bir parça olduğunu.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.04.17 14:36:26 ~ 14:37:06) 
Spor performansını arttırarak yağ yakımını destekleyebilir tabi. Yüksek dozlarda metabolizmayı da biraz hızlandırıyor ama çok hafif etkiler bunlar. Spordan önce çak bir tane, yeter.


  • arnold schwarzeneger  (10.04.17 09:58:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.