[]

squat için ayakkabı? nike reax lightspeed kullanan?

salonda kullandığım ayakkabımın altı esnek olduğundan squat yaparken mecburen çıkarmak zorunda kalıyorum. gördüğüm kadarıyla bu lifting ayakkabılarının topukları da biraz yüksek. adidas adipower, nike romeleus, rebook lifter vs gibi seçenekler popüler olanlar. ancak fiyatlar fena halde köklenmiş vaziyette. lakin bugün bi nike mağazasında aşağıdaki modele denk geldim.

yan: alve-b.scdn.gr

açılı: sklep-luz.pl

arka: st.mediaport.pl

ayakkabının o taban kısmında taş gibi sert bir malzeme kullanılmış. fiyatı da 157 mi 167 mi neydi ki bence baya uygun. topuğun yüksek olması vs. derken lifting ayakkabılarına çok benziyor ancak tam çözemedim bunu. kimi yerde running kimi yerde trainer diye geçiyor. bu ayakkabıyla koşu yapan 3 güne topuğunu eline alır heralde. şu ayakkabıyı bi yorumlasanız?

 
Topuğu böyle olan bi ayakkabıya güvenip 150 kilo squat'a girmezdim. Squat'ı bırak yürürken bile giymezdim ben.


  • angelus  (06.04.17 23:31:38) 
Romaleos 2 ve simdi 3 kullaniyorum. Ayni zamanda Adidas Adipower , Power perfect2 ve son olarak da Leistung 16 II kullandim ve Leistung u kullanmaya devam ediyorum. Romaleoslar gosterdigin Reax a benziyor gibi gorunse de topuk destegi olarak cok daha ergonomik diye dusunuyorum. Zoom ozelligi daha cok kosu ve uzun sureli yapilan aktivitelerde uygun oluyor.

Power perfect 2 aralarinda en ucuzu olmasina ragmen ,benim tecrubelerime gore squat ve deadlift antrenmanlarinda diger hepsi kadar destek oluyor. Sadece Adidas leistung 16 bagcik olarak yeni bir teknoloji ve ayagi cok sabit ve siki hissetme olanagi sagliyor. Bunun disinda hepsi ayni neredeyse,Romaleos 3ler de dahil. Aranilan ozelliklerin basinda bagcik bolumunde iyi sabitleme ve topuktaki 2 ile 3-3.5 cm destegin ayakkabinin geneline nasil yayildiginin onemi buyuk.
  • boklu yumurta  (06.04.17 23:39:46) 
metcon kullanıyorum, memnunum


  • try again fail again fail better  (06.04.17 23:48:13) 
Koşu ayakkabısı adı ile geçmese de, bu kadar yastıklaması olan bir ayakkabı ile ağır squat olmaz. Ben senelerce Sirkeci'den aldığım dandik bir halter ayakkabısı kullandım. Takoz gibi tabanı vardı. Crossfit tayfasının kullandığı hibrit modellerden deneyebilirsin.


  • arnold schwarzeneger  (07.04.17 10:09:54) 
www.muscleupsport.com

www.muscleupsport.com

topuk burun yükselilik farkı oluyor squat ayakkablılarında.
ayak bileği mobilitesini artırmak için faydası çok.
  • hasmetizm 2046  (07.04.17 11:30:41) 
dostlarım aslında sıkıntı şu. lifting için ayakkabı yok gibi bir şey. siz nereden alıyorsunuz? muscleupsport'ta var birkaç model. reebok lifter 2.0 gözüme kestirdim. onda da benim numara yok (44.5). gerçi bunların kalıplar nasıl bilmiyorum. koşu ayakkabılarıyla aynı ise 44.5 olması lazım. sadece 500 600 lira'lık modellerin numarası mevcut.


  • buckminster  (07.04.17 22:20:22) 
Ben de 44.5 kullanıyorum bu tür ayakkabılarda fakat dediğiniz gibi bulana kadar baya uğraşıyorum, kendi mağazalarında bile olmuyor çoğu zaman. Genelde internetten alıyorum numarasi belli olduğu için. Ama yurtdışındayım o yüzden alternatif çok bulunuyor bir şekilde.


  • boklu yumurta  (07.04.17 23:58:02) 
şaka gibi koskoca ülkede reebok legacy ve nike romaleus 3 dışında lifting ayakkabısı yok. kullanmadığım anahtar kelime kalmadı. ecnebilerin görüşleri romaleus 3'ün 2'sinden daha kötü olduğu yönünde. youtube'da inceleyenler reebok legacy demiş. video'lardan gördüğüm kadarıyla malzeme kalitesi daha iyi, nike fazla ucuz duruyor bunun yanında. açıkçası bütçe problemi yok ancak kazıklanma hissi sıkıntı.

şimdi soru şu: siz olsanız reebok legacy'e 547 lira verir misiniz? yurtdışından getirtsek daha pahalıya mal oluyor, 200 usd fiyatı.
  • buckminster  (08.04.17 19:53:37) 
reebok'ta ilk alışverişe %15 indirim tanımlanıyor. ayakkabı 464 lira'ya geliyor bu şekilde. bu arada çakma olduğunu düşündüğüm converse aldım bi çift de, 65 lira ucuz geldi. buradan: urun.n11.com

evet sizce reebook legacy için 464 lira ideal mi?
  • buckminster  (09.04.17 21:58:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.