[]

burdan gidip yurt dışında çalışanlar pasaportlarını

kimlik olarak mı kullanıyorlar. pasaportu yurt dışındayken kaybetmek de sıkıntı olduğu için nasıl muhafaza ediyorlardır? hani turist olunca hep üstünüzde taşıyın, iyi koruyun falan derler ya. kaybederseniz büyük sıkıntı olur falan...




 
ben taşımam yanımda. kaybolursa konsolosluktan yenisini çıkarttırmak gerek.


  • cekilmis gayfe  (17.03.17 01:57:38) 
Oturum kartim var yanimda, kredi karti gibi bir sey, onu tasiyorum cuzdanda.


  • crown  (17.03.17 01:57:51) 
Genelde 6 ay ve daha az gidilince pasaportu yanımda taşıyordum, her gün olmasa da bulunuyordu genelde. Uzun süreli gidişlerde zaten orada bir şeylere başvurmak gerekiyor. Ehliyet olur, göçmen kartı gibi bir şey olur; onlar veriliyor zaten. Onlar taşınıyor, pasaport evde kalıyor.


  • aychovsky  (17.03.17 02:00:10) 
evde duruyor benimki. verilen oturum izni/kimlik karti oluyor yanimda.


  • kassiopeia  (17.03.17 02:10:32) 
uzun süreli giden ehliyet alır genelde. çoğu yerde kimlik olarak ehliyet kullanılır. abd'de başka kimlik tipi (nüfus cüzdanı vs) yok bile.


  • 507  (17.03.17 02:38:34) 
Ben hep yanımda taşıyorum, polisin sorması durumunda göstermek zorundayım o yüzden taşımama gibi şansım yok. Ama oturum iznim çıkınca taşımama gerek kalmayacak.


  • Haldamir  (17.03.17 02:40:29) 
Ben tasimiyorum. Yasa vs degil.


  • baldur2  (17.03.17 02:44:10) 
Oturum iznin cikinca ek bir kart geliyor. O kimlik yerine geciyor.


  • buf-e kür  (17.03.17 13:52:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.