[]

Kimlik bildirme kanunu kapsamında hangi bilgileri vermeliyim? (Konutlarda)

Apartman yönetimi kimlik bildirimi için form verdi. Yalnız bir sürü gereksiz soru var gibi. Sorum şöyle:

1-Yasal olarak hangi bilgileri vermem zorunlu? Ortada (konutlar için) form-5 diye birşey dolaşıyor ama farklı sitelerde alakasız versiyonları var. Eğitim, meslek, medeni durum, evcil hayvan vs. gibi şeyler sorulmuş kimisinde, bunların kimlikle ne alakası olduğunu anlamadım. Formun resmi ve güncel örneğini de bulamadım.

2-Yılın zamanına göre eğer 2 ayrı evde kalıyorsam ve ikametim bunlardan birinde kayıtlı görünürken diğerinde bu belgeyi verdiğimde ikamet tutarsızlığı yüzünden ceza falan yer miyim?

teşekkürler.

 
2.buçuk yıldır oturduğum evim için böyle bir form doldurmadım. Ayrıca adres kayıt sistemine ikinci bir adres tanımlanabiliyor ikinci sorunuz için bir cevap olur belki. Öğrenici iken ilk ikametgah adresim öğrenci evimdi, ikinci adres de ailemin evi.
Geçen e-devletten baktım ikinci adres kısmında ailemin adresi duyuyor hala.

  • niedy  (12.03.17 22:07:25) 
Kimsenin bilgisi yok mudur? Yoksa kimsenin umurunda değil mi?
Apartman yönetimleri kafalarına göre istedikleri her türlü kişisel bilgiyi soran formlar hazırlayıp yasal zorunluluk maskesiyle bilgi toplayabilirler mi?

Internetteki formlarda rastladıklarım: Ana-baba adı, doğum yeri-tarihi, tüm iletişim noları, email, araç plakası, eğitim durumu, mesleği, kan grubu, evlenme tarihi, medeni durum... iç çamaşırınızın rengi diye gidecek neredeyse!
  • mikro patlama  (13.03.17 00:24:36 ~ 00:31:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.