[]

askerlik falan filan

öncelikle belirteyim; askere gitmediğim için günlerinin ne kadarında dolu oluyorlar, tam olarak neleri yapmalarına izin veriliyor bilmiyorum. (hatta sigara içmenin yasak olmadığını duyunca dumur olmuştum, neyse)

soracaklarım şöyle;

-bir askerin bir gününde tamamen kafasına göre takılabileceği (yani nöbet vs. olmadığı; isterse kitap okuduğu, isterse kantinde tv izlediği) ortalama süre ne kadardır? hergün 5 dakika bile olsa bu kadar bir süre tanınır mı kendine?

-bu serbest süre içinde ankesörlü telefonlardan istediği gibi (sırasını beklemek koşuluyla tabi) konuşabilir mi?

-aslında sormak istediğim, askere gidince sivil hayattan tamamen kopulur mu, yoksa sıra beklemeyi falan göze alıp ana-baba-sevdicekle günübirlik ya da 2-3 günde bir görüşmek mümkün müdür?

 
2. sevgilim beni her gün arıyor ankesörden. acemi birliğinde hatta günde 6-7 kere bile arayabilirdi, şimdi belli bir saatten sonra anca arıyabiliyor ve dilediğince konuşabiliyor. tabii gittiğin yere bağlı olmakla birlikte değişebilir bu. (askerlikle ilgili sorduğun tüm sorulara da bu cevap verebilirler herhalde).


  • peki  (30.12.09 11:17:14 ~ 23.01.10 21:47:03) 
hepsi gittiğiniz yere bağlı olarak değişkenlik gösterir.

1/ bir askerin bir gününde tamamen kafasına göre takılabileceği 2 saat civarı süresi vardır (tabii komutanla ters gidip paso angaryaya koşturulup nöbet yazılırsa bu süre sıfıra yakınsar)

2/ evet (ankesörlüler arızada değilse)

3/ mümkündür (ben hergün konuştum) ve yine (ankesörlüler arızada değilse)

ama yine de hepsi gittiğiniz yere bağlı olarak değişkenlik gösterir.
  • ezeriko  (30.12.09 11:38:11) 
hepsi gittiğin yere göre değişir.

normal şartlar altında akşam yemeğinden sonra serbestsindir. tv izlersin, okuyacak gürültüsüz bir yer bulursan kitabını okursun. bilgisayarın varsa oyununu oynarsın, filmini seyredersin.

ankesörlü telefonları istediğin kadar kullanabilirsin. ama çok sık bozulurlar. ve tamir edilmeleri için beklersen aylar geçebilir (bizim bölükteki 2 telefondan biri bozulmuştu, 1 ay falan öyle durdu, baktım tamir edilmiyor türk telekom arıza servisini aradım, ertesi gün gelip yaptılar).

eğer sapa bir yerde değilsen sivil hayattan kopulmaz, ama tv seyretmek dediğin kurtlar vadisi, arka sokaklar, adanalı ayarında şeyler ve şansın varsa haberler olur.
  • plainwalker  (30.12.09 11:44:35) 
askerlik dediğimiz olgu "işi bilip işe gitmeme sanatı" olarak da adlandırılabilir. arazi olmayı bilmek kazandırır. kısa dönem yapacaksanız; ilk 3 yahut 4 hafta mesai saat 5'de biter. sonrası senindir. ardından gideceğin yerde de şans ve kendi şansını yaratabilme durumuna bağlı olarak tüm zamanın sana da kalabilir. örğeğin gece silahlık nöbetcisi olursan(her yerde böyle bir şey yok tabii, sadece bir ihtimal) gece 6da işine başlarsın sabah altıya kadar bir silahlıkta oturursun. ben kantin'de çalışıyordum. öğle vakitleri herkes işinde gücünde olduğundan nereden baksanız 3-4 saatim bana kalıyordu. günde 2-3 kez telefonda görüşebilmen pekala mümkün ancak uzun tutamazsınız gibi geliyor. kısaca gittiğin yere, oradan yapılacak dağıtıma, başındaki komutanlara göre her şey güllük gülistanlık da olabilir, zehir zıkkım da ve işin özü sivil hayattan kopmak üzerine kurulu.


  • zaferbey  (30.12.09 12:36:20) 
bu soruların herpsi her asker için farklılık gösterebilir. misal 1. sorunun cevabı olarak, günde 8-10 saatim boştu askerdeyken..

günübirlik görüşebileceğini pek zannetmiyorum. hatta mümkünse çok fazla gerçek hayata bağlı kalmayın.. askerlik daha çekilmez oluyor
  • alembic  (31.12.09 07:47:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.