[]

Yurtdışı satış? (resmi yasal gelir)

selam arkadaşlar bir soru soracağım.

ufak bir startup denemem olacak, batabilir çıkabilir önemli değil.

internet üzerinden ürün değil, yazılım türü bir şey satacağım. (yazılım da değil ama elle tutulup gözle görülemeyecek bir şey diyebiliriz daha doğrusu)

ve asıl önemli olan şey: iş modeli gereği bunu dünyanın her yerine satmam gerekiyor.
normalde paypal ile problemsiz sorunsuz satabilirdim. ama şimdi nasıl satacağım?

payu, iyzico vb. kredi kartı kuruluşları olur mu? onların altyapsını yurtdışındaki ödemelerde kulalanabiliyor mu insanlar?

kullanıyorlarsa bu elde ettiğim gelirden stopaj mı ödemem gerekecek?

 
Yabancı tanıdığın yok mu, PayPal hesabı açıp tahsilatı sana göndersin, üç beş komisyon alsın.

Stopaj ödemiyorsun, beyan etmen lazım, yıllık gelir vergisi beyannamesi. Gelirin yıllık toplamına göre bir istisnası vardır. Araştırabilirsin zamanı gelince.
  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (04.02.17 17:03:58) 
yok bahsetmeye çalıştığım şey, benim şahıs firmam var da.


bu yüzden kredi kartı üstünden gelen yabancı gelir için kdv ödenmiyorsa stopaj ödemem mi gerekiyor demek istemiştim aslında.
  • tchuck  (04.02.17 17:08:20) 
Stopaj ödemiyorsun, yıllık gelir vergisi beyanına dahil edeceksin.


  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (04.02.17 18:15:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.