[]

Boşanamıyorum!

Merhaba, kocamdan ayrılmak için 10 temmuz'da tek taraflı boşanma davası açmak için avukatla görüştüm. Evrakları hazırladım, teslim ettim vs.

Kendisine tebligat gitmediği için (burası karışık, sürekli yer değiştiriyor, iş yerini kapatmış, hatta en son şehir dışına çıkmış) adresinde bulunamıyor, bir türlü işlem ilerlemiyor.

Ya da burada avukatın bir tembelliği söz konusu olabilir.

Avukat değiştirmeyi düşünüyorum ama aynı süreci tekrar yaşar mıyım. Yoksa ben boşanamayacak mıyım?

Adama ulaşamıyorum, ulaşamayınca tebligat gitmiyor, avukat sürekli oyalıyor gibi... Bu durumda ne yapmak lazım? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

 
Boşanma davalarında taraf teşkilinin bizzat sağlanması önemli, yani bir şekil ulaşmak istiyor mahkeme eşinize. Son ikametgah adresi, iş yeri adresi, emniyetten sorgu vd. sürecin uzadığı olabiliyor. En son aşamada ilanen tebliğ talep etsin avukatınız.

Avukatın bir eksiği olmayabilir.
  • kaymaktutmayansicaksut  (29.12.16 15:12:04) 
valla açık söyleyeyim, benim teyzem 2 senedir o durumda, hatta 2,5 senedir, bana avukatın ciddiye almaması gibi geliyor. burada avukat arkadaşlar var onlar daha iyi cevap verir ama ortalama 6-8 ayda oluyormuş bu işler. sizinkide bizimki gibi uzamasın istiyorsanız bence sürekli avukatı arayın, dürtün.


  • kurnaz  (29.12.16 15:12:21) 
Henüz süreç yeni başlamış sayılır. Su asamada şahıs icin mahkeme tebligat süreçleri hala devam ediyor olabilir. Bir-iki ay sonra durum degismiyorsa avukatı degistirmeyi dusunun.


  • odunsu insan  (29.12.16 15:19:51) 
evlilik nasıl ki iki kişinin aynı anda nikah memurunun önünde sözlü akti ile kuruluyorsa boşanma davasının da aynı şekilde iki kişinin yahut vekillerinin hazır bulunmasıyla görülebileceğini, gaiplik falan yoksa kişinin rızası olmadan gıyabında boşamasının olamayacağını düşünüyorum. avukat arkadaşlar daha doğru bilgi vereceklerdir tabi ben sadece akıl yürüttüm.


  • naksidil  (29.12.16 15:34:07 ~ 15:34:55) 
Boşanma için özel bir durum söz konusu mu bilmiyorum ama su sekilde düşünün sizin dava açma ve mahkemeye erişme hakkınız var ve bu hakkınız karşı tarafın bunu suistimal etmesi sebebiyle engellenmemeli.
tebligat kanununda farklı düzenlemeler bir mersis adresi varsa oraya tebligat yapılıyor (zannediyorum tebligat kanununda 35. madde bu) mersis adresi de bulunamıyorsa mahkemeden ilanen tebligat yapmasını talep edebilirsiniz. Bu durumda sanki tebligat yapılmış gibi bir durum ortaya çıkıyor kişi davaya katılmazsa kendisine yapılan bütün iddiaları itiraz etmeden kabuk etmiş sayılıyor ve dava devam ediyor.

Avukat değiştirme mevzusu da su sekilde siz zaten davanın tarafısiniz avukatınız sizi yalnızca temsil ediyor. isterseniz avukatı azledip davaya kendiniz devam edebilir isterseniz de yerine yeni bir avukat tutabilirsiniz ve davanın sürecinde bir degisiklik olmaz.
Bu söylediklerim genel yargılama hukuku bilgileri dediğim gibi aile mahkemelerine has bir özellik var mı bilemiyorum o yüzden aslında en güzeli guvenebileceginiz bir avukat bulup onunla görüşmek. ayrıntılı bilgi için hmk ve tebligat kanununa bakabilirsiniz.
  • manuelka  (29.12.16 16:05:44) 
Mobil olduğum için ekleme yapamıyorum. tebligat kanuni 28 ve 31. maddelere bakabilirsiniz ilanen tebligat için.


  • manuelka  (29.12.16 16:09:04) 
Ben sırf bu tembel avukatlar yüzünden yüzde yüz haklı olduğum alacağımı alamadığım gibi alma imkanım kaldıysa da koyayım sizin yapacağınız işe diyip öylece bıraktım. 8 ayda çözülecek dava 1,5 senede başvurudan öteye gitmemişti. avukat para isterse ödeme yapmayıp bence de işleri daha hızlı yürütecek birine gidin. en azından psikolojik olarak rahat olursunuz.


  • quagliarella  (29.12.16 16:18:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.