[]

isim hakkı

bir şirket kurma planları yaparken, düşündüğüm ismin Kenya'da düğün videoları çeken bir şirket tarafından alınmış olduğunu gördüm.

1-.com uzantısını almış olmaları, isim haklarını almış oldukları anlamına mı gelir?

2-uluslar arası isim haklarını Türkiye'deki patent şirketlerinden yardım alarak mı araştırabilirim?

3-tavsiye edebileceğiniz bir şirket var mı?

4-bu isim hakkı alma olaylarının maliyeti aşağı yukarı nedir?

teşekkürler!

 
patentle işin yok. marka ile işin var.


  • alperz  (24.12.16 13:09:07) 
@alperz:
bahsettiğim şirketler isim hakkı, patent, marka vb. hepsiyle ilgileniyor.
uluslar arası olduğu için emin olamadım.
  • blatta hiberna  (24.12.16 13:13:49 ~ 13:14:33) 
  • alperz  (24.12.16 13:25:20) 
1-hayır, hiç zannetmiyorum. sadece domain onların olmuş.
2-internet üzerinden sorgulanıyor olabilmesi lazım.
3-4 bilmiyorum

benim bildiğim her ülkede ayrıca isim hakkı alınıyor. şirketiniz uluslararası olmayacaksa türkiye'de ismi tescil ettirebilirsiniz.
  • cedex  (24.12.16 13:25:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.