[]

beyaz peynir nasıl saklanır

4 kalıp yağlı beyaz peynir aldım geçen hafta,

yarın bir seyahate çıkıyorum, 2 hafta yokum.

döndüğümde buzdolabında bu peynirler bozulmuş bulmak istemiyorum.

nasıl saklayabilirim, buzluğa koysam ne olur ?

 
buzluğa koy. kaşar varsa onu da koy.


  • very big cat you.  (24.12.16 01:44:42 ~ 01:47:04) 
peki buzluktan çıkarınca tadı bozulmaz mı onu çözemedim ?


  • katilkim  (24.12.16 01:56:12) 
Tadında pek bozulma olmaz ama dokusu aynı kalmaz. Dondurulup çözünen yiyecekler su kaybettiği için peynirin biraz kuru olur ama en sağlıklı saklama şekli budur imkanlar dahilinde. Bir diğer yöntem hafif tuzlu bir su yani salamura yaparak peynirler içinde tamamen kalacak şekilde bir kaba koymak. Son olarak Vakum en etkili çözüm yine biraz tuzlu bir su ile .tam Vakum yapıldığında Haftalarca +4 derecede muhafaza edilebilir.


  • boklu yumurta  (24.12.16 02:15:54) 
aslinda bu isin dogrusu suyunda saklamak, ama siz özel olarak peyirle birlikte istemedikce, suyu ile vermilmemesi kötü.


  • apiko  (24.12.16 03:19:13) 
Buzluğa koyduğunda bütün lezzeti aroması kaybolur, ha bozulmaz küflenmez ama tadı da bir şeye benzemez.


  • angelus  (24.12.16 10:53:17) 
2 hafta cok uzun bir sure degil.

Suyuyla beraber, kilitli kapagi olan saklama kaplarinda tutabilirisn. Ust kisjmlarda cok az sararma olabilir ama bozulmaz.
  • kint  (24.12.16 11:57:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.