[]

master için ne zaman başvurmak gerekir

belki bininci kez soruluyor belki ben daha önce de sordum. ama bu durum bana hep karışık geliyor. benim anladığıma göre eylül ve mart nisan mayıs gibi başvruarbiliyosun yani senede 2 kez. ve mesela ben 2017 eylülde başvurdum en erken 2018 eylülde başlayabiliyorum diye biliyorum. mesela türkiyede odtü için durum nasıl ve avrupadaki üniversiteler için. yds ve ales puanlarım var 2015'ten bunlar 2017'de yanmaz değil mi. 2017 sonbaharda başvurup 2015 puanlarımla 2018de mastera başlayabilir miyim.




 
sınavların geçerlilik süreleriyle hiç alakam yok ama min 2 yıl diye biliyorum. bugün puanı al, 2 sene içinde bi yl-dr programına başvurman gerekiyor.
bazı okullar senede tek başvuru açıyor -mesela deü yl için yılda 1 dr için yılda 2-

okulların başvuru tarihleri değişiyor, akademik takvime göre belirli oluyo yine deü için yazın ortasında başvurular alınırken, itü, iü, odtü ağustos sonu başvuruları açıyor güz dönemi için. bahar dönemi iste genelde ocak ayında başvurular başlar mulakat vs yapılır şubattaki güz dönemine yetiştirilir.

yani öyle eylül de başvurdum kabul aldım şubatta gel ders başı demezler eğer tüm koşulları sağladıysan eğitim dönemi 1 hafta sonra mı başlıyor çat ders başı yaparsın. ya da yapmazsın -ingilizce belgen eksikse- işte burada da okulun sana verdiği bilimsel hazırlık sürecin işliyor falan-itü ve iü de bir sene ingilizce belgeleme üzerine vakit veriliyor sen o süre boyunca ingilizceni belgeleyene kadar ders alamıyorsun falan-
  • antik depresan  (18.12.16 12:30:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.