[]

Diploma onay sırası; tercüme, valilik, bakanlık vs

Yurt dışındaki yeni okuluma diploma göndereceğim.

Diplomam Türkçe,
Not Transkriptim İngilizce.

1- Sırasıyla; yeminli tercüme, valilik, dış işleri bakanlığı mı?
2- Noterle bir işim var mı?
3- Transkriptim ingilizce ve üniversite mühürlü. Onu direk bakanlığa götürsem olur mu? Yoksa bakanlığa gidecek her evrakta mutlaka valilik onayı gerekli mi?

Şu işleri bir sıralar mısınız size zahmet.

Teşekkürler

 
dis isleri bakanligi mi?
ben de gittim ama hic boyle gideni duymadim.
diplomanizi ingilizce tercuman noter onayli cevirisi yeterli olmuyor mu? cok ilginc genelde oldugu gibi kabul ediyorlar avrupadaki okullar.
  • bioverse leo  (05.12.16 17:05:12) 
İngiltere'de master yaptım, Türkçe diplomamı yeminli tercümana çevirttim notere bile onaylatmadan götürdüm kabul ettiler. Ne valiliği ne dış işleri bakanlığı?

garanti olsun derseniz noter onaylı yeminli tercüme olsun işte.

edit: gerçi siz böyle şeyler duyduysanız bi sorun işte. Yurtdışındaki okulunuzdan bir cevap alın ona göre işlem yaparsınız.
  • rodriguez2  (05.12.16 17:22:50 ~ 17:25:09) 
konsolosluktan falan vize alınacaksa - ki alırsınız oturma izni alacaksanız sonrasında- konsoloslugun istediği zımbırtıları yapmanız gerekebilir. okulun o kadar zorlayacağını sanmıyorum.

ayrıca valilikten apostil alacağınızı tahmin ediyorum, usulen sonrasında tercüme yaptırmanız gerekir. diplomanın arkasına bişeler yazılıyor çiziliyor.
  • kveldulv  (05.12.16 17:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.