[]

Westworld hk spoiler

spoiler yememeniz için ilk satıra saçma sapan şelyer yazıyorum şuan tamam mı? umarım bu kadar yazı spoilerı görmemeniz için yeterlidir.

ekşideki başlığı olabildiğince okumuyorum da, 8. bölümü izledim dün, diziyi genel olarak beğensem de dizide o kadar aptalca bir durum var ki, resmen yaramı kaşıyor ve onun dışında hiçbir şey düşünemiyorum. belki siz buna mantıklı cevap verip beni rahatlatırsınız.

- bu iki embesil teknisyen hakkında sorum. bu iki embesil niye robotun kölesi oldu? sebebi ne? yani bunlar bu robotu daha en başta odaya kitleyip "aga bu robotta bozukluk var uyanıp duruyor" demek varken niye her dediğini yapıp godmode falan yüklediler bu alete? böyle bir gerizekalılık görmedim ben? hani ölüm korkun var, e bu robot westworld'e gittiğinde git hemen "aga böyle böyle hemen önlem alın" de bu önlem alın" diye? niye gitmiyorlar?

ya bu kadar sinir bozucu bir mantık hatası ki, bunu kaşıdıkça diziden en ufak bir keyif alamıyorum. bu kadar basit bir problem, ortada hiçbir sebep ve kazanç yokken ne hallere geldi amk.

aklıma gelen tek mantıklı açıklama, şu japonun da aslında robot olması.
malum bizim kadın artık robotlara istediğini yaptırtabiliyor ya, belki o yüzden japonu ikna ediyordur diyeceğim ama, bunu godmode'a geçirmeden önceki motivasyonu neydi o zaman?

var mı mantıklı bir açıklama benim kaçırdığım bir şeyler?

 
Ya işte çekik olan robotlara sempati duyuyor, onlarla empati kuruyor. Onu sebep olarak gösteriyorlar. Ama hiç tatmin edici değil.

Edit: "hk." hakkında demek.
  • Adramelekhh  (27.11.16 14:10:56 ~ 14:11:09) 
star trek next generation'ın 3. sezonunda da benzer bir şekilde robota sorgusuz güvenen, insanlardan daha çok bağlanan biri vardı o aklıma geldi.

öyle bir altyapı oluşturulsaydı daha iyi olurdu. böyle de benim pek içime sinmiyor.

"hakkında" yazmak çok mu zor? millet amma tembel olmuş.
  • alperz  (27.11.16 14:19:52) 
Elemanın orada serçe benzeri bir kuşu yeniden canlandırma çalışmaları sanırım buna bir açıklama getirir. Sonuçta diziyi çekenler bu sahneyi boş yere koymamışlardır. Sizi tatmin edeceğini düşünmüyorum ama eleman robotlara diğer çalışma arkadaşlarının aksine fazla değer veriyor, yeri geliyor empati kuruyor. Biraz da çalışma prensiplerini ve daha fazlasını merak ediyor. İsler olurda çığırından çıkarsa gene bu eleman isi bitirebilir. Çünkü ona güveniyor robot ona. Blade runnerdaki gibi muhtemelen biyomekanik tanrısı ford robot tarafından katledilecek. İsyan çıktığında ise bu eleman muhtemelen isyan çıktığında önemli bir rol üstlenir. Kurgu gereği yapması gerekeni yapıyor. Çok da kafayı takmamak lazım.


  • megasalexandros  (27.11.16 14:39:23) 
bu karı biraz size verecem gibi ima etti gibi geldi bana.
ayrı bir parantez açmak gerekirse ben çalışanların da robot olduğunu düşünüyorum.
ford'un her şeyden haberi var. onun kontrolü dahilinde gerçekleşiyor.
  • etsiz cig kofte olmaz  (27.11.16 18:03:30) 
Bir de şey var, maeve (ya da adı her neyse)'in ayarlarıyla üst seviye birileri gizlice oynamış. Yani kendini bilmesi, uyanması filan ayarlarına üst seviye birileri müdahale etmiş diye oluyor. Bunları o 2 kasap söylemişti.


  • Adramelekhh  (27.11.16 21:50:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.