[]

Oturma iznim hala çıkmadı, başka ülkelere gidebilir miyim?

2,5 aydır İtalya'dayım, oturma iznim hala çıkmadı. Bu süreçte başka schengen ülkelerine gidebilir miyim? Burada oturma iznim çıkana kadar olası bir polis kontrolünde göstermem üzere bir kağıt verdiler ama kağıt İtalyanca, dolayısıyla başka ülkelerde işe yarar mı bilmiyorum.




 
muhtemelen o kağıtla sadece ülkene ve italya'ya gidip gelebilirsin.

ama karayoluyla seyahat edersen bir ülkeden diğer ülkeye geçerken kontrole denk gelsen bile sorun yaşayacağını sanmıyorum.
  • luchetti  (16.11.16 03:04:45) 
Kagitta ne yaziyor?

Bir de orada belediyede bunu sordun mu?
  • kuehles blondes  (16.11.16 03:07:09) 
kağıtta muhtemelen başvurduğun ve işlemde olduğu yazıyor hala.

o kağıt olsa da olmasa da başvuru yaptı isen orada ülke dışına çıkamıyorsun. eski vizen iptal oluyor çünkü sana bu bahsettiğin elindeki belge veriliyor, bu başvuru yapıldı, ülke içinde geçerli belgen bu anlamında o belge. elinde hala plastik kartın olsa dahi geçersiz sistemde.

not: schengen içinde de gezi yapamıyorsun, çünkü geçerli vizeen yok, elindeki kağıt varolan vizee yenilenmesi için başvuruldu daha belli değil ama şu ana kadar yamuk yok anlamı taşıyor. asıl hüküm eline kart geçince geçerli diyor.

ben aynı durumda kaldım, vizedeki kadınla ve üstüyle konuştum, almanyaya gidecektim bir nedenden ötürü, gidemezsiniz, giderseniz kendi sorumluluğunuz demişti, bende alman vizesi aldım sonra öyle girdim.
  • kurnaz  (16.11.16 03:11:38 ~ 03:15:09) 
vizen multi girişli mi?

benim multi iki kere girip çıktım bi şey olmadı.
  • fosforlu cevriye  (16.11.16 04:55:42) 
Pasaportun sendeyse schengen içinde takılabilirsin.


  • noluyo yaa  (16.11.16 05:10:39) 
@nooluyo yaa

yani bilip bilmeden yorum yapmanıza girmiyorum ama vize geçersiz oluyor, yani konuyu uzaktan yakından bilmediğiniz oldukça bariz.

o vize bir kontrole girseki mülteci krizinden dolayı italya giriş çıkışlarında oldukça sıkı kontrol var. sallıyorum avusturyalı polis vizeyi geçersiz görecek.

bazı şeyleri ne kadar rahat söylüyorsunuz anlamıyorum.

avrupada klasik bir kuraldır bu, oturum var ise yenilemek için başvurduğunuzda eski vizeni o anda iptal olur. size bir kağıt verilir yeni vizenize kadar. bu süreçte ülkeyi terkedecekseniz emergency vize alırsınız. çünkü geçerli vizeniz yok o anda.
  • kurnaz  (16.11.16 05:38:08) 
Başvuru yapmana rağmen oturum kartının henüz elinde olmadığı (yeni başvuru, kayıp, yenileme vs) durumlarda yabancılar polisinden geri dönüş belgesi alman gerek. İspanya'da autorizacion de regreso diye geçiyordu bu belge, İtalya'da da adı benzerdir.

Yabancılar polisine gidip elindeki evrakla başvuruyorsun, belirlenmiş harcı yatırıyorsun bankaya. Belgeni anında tanzim edip sana veriyorlar. 90 gün geçerliliği vardı yamulmuyorsam. Vize ya da oturum kartı başvurusu gibi komplike bir süreç değil yani.
  • cakabo  (16.11.16 10:32:16) 
elindeki kagit ricevuto. onunla sadece kendi ulkene yani turkiye'ye giris cikis yapabilirsin ve ayni gumrukten olmak zorunda.

diger ab ulkelerine gidebilir misin ? onun cevabi da su;

italya'ya ilk girerken permesso di soggiorno' ya basvurmak icin gelirken aldigin vize hala gecerliyse - yani 90 gun kalmali schengen ise - onu kullanabilirsin bitene kadar.

bazilari cikip ab de bilinen kuraldir iptal olur vs demis ama tamamen sallama bir bilgi kesinlikle yanlis, iptal olan bir sey yok. permesso di soggiorno'yu aldigin anda yani en gecerli ve elindeki son vize o oldugu anda eskisi iptal olur.

gerekirse questura'ya sorabilirsin. burda atip tutanlara itibar etme yok ab de genel kuralmis da yok siki kontrol varmis da falan filan. haftada 3 gun italyadan avusturya'ya gidip geliyorum bir kere bile kontrol ile karsilasmadim.

birisi de 3 4 kere gorusmeye cagiracaklar filan demis, bilgi baya eksik ve yanlis. gorusme tamamen vize tipine gore sekilleniyor. ogrenim icin veya aile birlesimi icin italya'daysan herhangi bir gorusmeye cagirma olayi vs yok. sadece multeci basvurularinda gorusmeye cagiriyorlar.

masallah herkes ab oturum izni eksperti
  • matematik koyu  (16.11.16 13:27:40 ~ 13:31:50) 
@teknikekip italya'da mi yasadin bu durumu ? o kadar ogrenci ile tanistim buraya gelip giden hatta mumkun oldugunca yardim etmeye de calisiyorum turkiye'den gelenlere hepsinin yasadigi surec 1 kere ilk basvuru yapilir sonrasinda randevu verilir, randevu gunu gider saatlerce beklersin sonrasinda islemlerini halleder, parmak izini verirsin bir sonraki gidisinde de pds' ni alirsin. hic duymadan 3 4 kere gorusmeye cagirilan ogrenci ama yok beni cagirdilar diyorsan da oyledir, belki bulundugun bolgede o donemde ozel bir durum vs vardir bilemiyorum.


  • matematik koyu  (16.11.16 13:48:42) 
@matematik koyu
Südtirolde kontrol olmaz tabi ama venedik tarafindan girislerde kontrol oluyor. Arabayla yine olmayabilir ama trende oluyor.

  • kuehles blondes  (16.11.16 15:06:33) 
@kuehles blondes

venedik tarafini bilmiyorum. yukarda "kurnaz" nickli arkadas avusturya diye yazinca ben de ona hitaben yazdim, genelde trenle gidip geliyorum avusturya'ya zaten. su ana kadar 1 kere avusturya'dan almanya'ya geciste kontrole denk geldim onun disinda hicbir sinir gecisinde kontrol ile karsilamadim.
  • matematik koyu  (16.11.16 15:10:45) 
@kurnaz,

Konuya uzak falan değilim, avrupada yaşıyorum ve oturum iznine başvurdum, henüz çıkmamasına rağmen pasaportum bende ve bu süre içinde rahat rahat schengende gezdim.

adam şu anda içinde bulunduğum duruma bilmeden atıyorsunuz demiş, insanı çıldırtır böylesi.
  • noluyo yaa  (16.11.16 22:03:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.