[]

sinema kitapları

arkadaşlar sinema ile ilgili okuduğunuz en iyi kitaplar hangileri?




 
"kayıp kuşak filmleri", bayılmıştım buna..
"kieslowski kieslowski'yi anlatıyor", bu da şahaneydi.
bir de şu çok meşhur tuğla kitap var: "bir film nasıl okunur", tekniğe boğulmak istediğimde bakarım arada.

bir de doğu-batı dergisinin sinemayla ilgili çıkardığı 4 sayı var, okumadım henüz ama onlara da göz atabilirsiniz, ilginizi çekecektir.
  • bcdhms  (13.11.16 01:06:38 ~ 01:09:43) 
son nefesim de güzeldi. aslında bunuel'in biyografisi daha çok ama yine de sinema kitabı da denebilir bence.


  • tepedeki psychedelic adam  (13.11.16 01:22:16) 
Yamuk bakmak


  • renksizbukalemun  (13.11.16 02:52:16) 
Sinema teorisine giriş/ ayrıntı yayınlarından


  • renksizbukalemun  (13.11.16 02:55:03) 
çok genel bir soru bu. Kuram kitabı da tavsiye edebiliriz anı kitabı da teknik anlatan kitap da.

benim kutsal kitabım şu:
(bkz: ekipsiz asi) robert rodriguez'in ilk filmini yapışını anlattığı günlük/anı kitabı.

Agora yayınlarının yönetmen serisi güzel evet. Kubrick-Tarantino-Trier vb. çok fazla kişinin var.

Genel bir özet, kuramlar-akımlar için "Sinema Kuramlar 1-2" diye iki kitap çıkmış, baya özet gibi duruyor azıcık inceledim ama okumadım henüz. Başlangıç için olabilir.

Christopher Vogler - Yazarın Yolculuğu , bence senaryo kitaplarının hası da budur. Mitolojiden tarihten getirmesi olayı çok hoş. (further reading: the hero with a thousand faces - joseph campbell)

daha teknik, kamerayı nereye koyuyoruz dersen "film dilinin grameri 1-2-3" var.
  • rodriguez2  (13.11.16 03:27:24 ~ 03:30:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.