[]

Kedi için evde mama yapımı

yabancı kaynaklardan bi kaç tarif buldum. ben paketlenmiş gıda yemiyorum ona da yedirmek istemedim bu yüzden ama zarar vermek istemedim. fikirlerinize açığım.




 
Kedi mamasinin olmadigi donemlerde de kediler yasiyormus. Zarar veren yiyecek maddeleri kullanmadiginiz surece neden olmasin.
Ben de kopegime odul mamasini tarif bulup evde yaptim. Hem cok sevdi hem de en azindan ne yedigini biliyorum.
Hazir odul mamalarini fazla kacirinca ishal yapabilyor, benim evde yaptigim yapmiyor.
  • innerbliss  (05.11.16 12:57:30) 
biraz kizartip hasladigin et in yaninda haslanmis daha az olmak suretiyle pirinc, havuc, yumurta yi kivam verecek bir süt ürünüyle yogurt, labne peyniri gibi yedirip verebilirsin. havuc yerine brokoli, pirinc yerine karabugday, patates,cavdar vb gibi farkli seyler kullanip ayarlayabilirsin. protein-karbonhidrat-vitamin mineral dengesini korudugun midesine dokunacak sindiremeyecegi seyler vermedigin sürece sorun yok.


  • eick  (05.11.16 13:15:03) 
Bu arada bizim eskiden kedimiz vardi. Ilkokuldayken yavru olarak gelmisti. O zaman hazir mama bi whiskas vardi, o da cok pahaliydi. Zaten iyiki de vermemisiz, cok dandikmis. Veterinerimiz bize dana dalagi yedirmeyi onermisti. Genelde ondan veriyorduk, arada baska seyler de veriyorduk tabi. Bizim evdeki yemeklerden.
Hic sorun cikmadi 13 yasina kadar. SOnra kanser oldu ama yemekle ilgisi oldugunu sanmyorum.

  • innerbliss  (05.11.16 13:27:44) 
www.catinfo.org
www.catnutrition.org

Barf mama tarifleri temelde, sadece tavuk haşlayarak vs evde yapılacak mamalar kedilerin tüm ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri içermez buda kediler için çok gerekli (taurin) gibi vitaminlerin alınamaması anlamına gelebilir.

Bu nedenle ihtiyaç duyulan vitaminleri mamalarınıza eklemeniz gerekir.
  • FAtE  (07.11.16 11:49:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.