[]

Amerika'da Harcama

Amerika'da harcama yapmak için en mantıklı seçim hangisidir sizce?

1) YapıKredi bankasına ait bir kredi kartı
2) Enpara banka kartı
3) Türkiye'de dolar alıp onu harcamak

*

Sorular:
A) Kredi kartıyla harcama yapınca dolar kurunu 3.40 TL'den hesaplıyorlarmış diye bir laf geldi kulağıma, doğru mudur?
B) Eğer öyleyse aynı şey banka kartları için de geçerli midir?

Teşekkürler.

 
1- yapı kredi kartınıza dolar extresi tanımlayın. direk olarak extreyi dolar ödersiniz.
dolar kuru normal banka kuru olarak alırsınız.

Bu şekilde sıfır komisyon ile alış veriş yaparsınız. komisyon alınmaz.
  • isminivermekistemeyensuser  (03.11.16 23:14:47 ~ 23:37:40) 
Para çekerken kur bankada neyse öyle hesaplanır, fark yaratan komisyondur. Ziraat kartları komisyonları cüzidir. Tüm bütçeyi nakit %50 kredi kartı %30 banka kartından acil nakit ihtiyaçları %20'diye bölüyorum ben.


  • herp  (03.11.16 23:15:29) 
bankaların kurları yüksektir. gidip döviz bürosundan dolar alın, sonra turkishbank'a gidip ön ödemeli dolar kartı alın, amerikada harcayacağınız doları o karta yatırın (karta yatırma işlemi 3 dolar filan olması lazım) sonra bu kartı 0 komisyon ile kredi kartı geçen her yerde harcarsınız, hesabınızda dolar olduğu için direk harcadığınız dolar miktarı dolar bakiyenizden düşer.


  • luchetti  (04.11.16 01:11:09) 
turkishbank + 1500
bayağı kolaylık sağlıyor gerçekten

  • dene  (04.11.16 01:46:21) 
turkish bank amerikada her yerde gecmiyor bilginiz olsun, bir cok markette tanimli degil maestro oldugu icin. american bonus var garantinin onu kullanabilirsiniz kredi karti olarak, turkish bank'a da paralari yuklersiniz, gerektiginde ordan odeme yaparsiniz, ama oteki turlu cok zor.
ben turkish bankla getirmistim bir miktar para amerika'ya, sonra baktim alisveris yapilmiyor hic bir yerde, burda nakit kullanimi da yaygin degil, e bir suru parayi nakit tasiyacak halim de yok falan. bir tane hesap actirdim burdan 1-2 haftaya cikiyor kart, turkish banktan alip ona yatiriyorum oyle harcama yapiyorum.
turkish bank'i size herkes onerecektir, ama o avrupa'da daha mantikli, amerika'da degil.
uyarmis olayim.
  • damba  (04.11.16 02:07:27) 
cepteteb kart çıkarıp yatırdığım doları abd'de bank of america'dan çekim ücreti olmadan çekerek harcadım. yalnız kartlı çekimlerde bir çok yerde sıkıntı yaşadım bu yüzden nakitim bittikçe atm'lerden 50-100 dolar şeklinde çekerek nakit devam ettim.


  • zebragibi  (04.11.16 10:38:58) 
Cepteteb (nokta)


  • noisnot  (04.11.16 15:03:31) 
yapı kredi kartınıza dolar extresi +1

0 komisyon + 0 uğraş + heryerde geçiyor.
  • isminivermekistemeyensuser  (07.01.17 16:12:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.