[]

Trafik İşaretleri Hakkında

bu konularda fazlaca cahilim...internet araştırması da beni tatmin etmedi açıkcası...

trafikte bir eylemi izin veren tabelalar hangisi? mesela sollama yapılabilir veya hız sınırı yoktur gibi.... beni bir aydınlatırsanız çok sevinirim...


 
Hiz siniri turkiyede hep var bu arada.
Herhangi bir ehliyet kursu kitabinda yazar hepsi resimleriyle.

  • kuehles blondes  (24.10.16 14:11:31) 
kırmızı çizgili levha içinde 50 yazıyorsa, bu 50km hızı geçmeyeceksin demektir. bu siyah şeritler içindeyse ve 5 ve 0 rakamlarının arasından siyah çizgi geçiyora 50km hız sınırının sonu demektir.

www.kgm.gov.tr

burda hepsi açıklanmış. göz atabilirsin.
  • burty  (24.10.16 14:19:48) 
şehirlerarası yollarda bazen ilçelerin merkezinden geçer güzergah. oralarda hız sınırı 50'dir örneğin. ilçenin çıkışında ise siyah bir tabelada, üzeri ortadan çizili 50 yazar. yani şu www.forstrafik.com bu 50 haricinde gidebilirsin iznini gösterir.

yoldaki şeritlerin kesik kesik ilerlemesi, öndeki aracı sollayabileceğin anlamına gelir.

hız sınırı hep var.
şehir içi bölünmüş yollarda şehrine göre 70 ile 82'dir. eskişehir 70, bursa 82'dir örneğin.
şehirlerarası bölünmüş karayollarda 110, bölünmemiş yolda ise 90'dır.
otoyollarda (otoban) ise 120'dir.

tabi bunlar, ticari ruhsatlı olmayan hususi otomobil sınıfı araçlar için geçerli limitlerdir.
tabi maksimum hız limitleridir. tüm bu sınırları %10 aşma payı vardır.

ayrıca kendi içinde özel hız limitleri uygulayan yollar da vardır.
bunların hepsi bu tabelalar ile gösterilir www.blogankara.com
  • format c  (24.10.16 14:22:32 ~ 14:25:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.