[]

Çalışma arkadaşınız mekanik klavye kullansaydı?

3 aylık proje bazlı geldiğiniz yerde, aynı odadaki yazılımcı mekanik klavye kullanıyor olsa napardınız?

oğlum hayatımda böyle bir işkence görmedim ya, bir insan bu aptallıktan nasıl zevk alabilir büütn oda pat küt pat küt inliyor anasını satayım lanet olsun şu şekilciliğe ya.


 
ben hayatımda mekanik klavye kullanmayan yazılımcı görmedim, tanımadım. kulaklık takar hayatıma kaldığım yerden devam ederdim.


  • evde liyakat kalmamis  (03.10.16 15:14:30) 
size işkence doğru ama harika bir şey, tuşa basıldığında o girdinin gerçekten garanti şekilde yazılacağını bilmek paha biçilemez. membranlarda böyle değil bu.

sessiz mekanik klavye aldırın.

ben başkasının alternatifi olan bir zevki için kulaklık filan yapmam böyle şey. çok ibneliğe vurursa alın bir 1000lm lik masa lambası doğrultun ona doğru, bir şey derse "ay şekerim ben gözüme doğru gelen ışıktan nefret ediyorum, yansıması gelsin" dersiniz.
  • kurnaz  (03.10.16 15:22:43 ~ 15:23:10) 
mekanik klavye dediğin ne ki, şuan herkesin kullandığı klavye değil mi daha mı farklı??


  • hosein  (03.10.16 15:22:52) 
abi şu yazılacağını bilmek paha biçilemez diyorsunuz ya. bende macbook pro var, bazen şu magic keyboard mu ne boksa onla da yazıyorum ve hiçbir zamna bunun yokluğunu yaşamadım açıkçası :)

bana şu mekanik klavye olayı net şöyle geliyor: "NOSTALJİ ABİ YAAA, BU TIKIR TIKIR SESİ DUYUYORSUN YAAA FECİ BİŞİ ABOOO" falan gibi geliyor.

mahalle arasında aragaz veren oç motorcular gibi yani.
  • tchuck  (03.10.16 15:24:03) 
@hosein

aslında ilk klavye tipi bunlar yazarken şlak şlak ses çıkarıyorlar, yazılımcı ve yazarlar için harika, ama aynı odada bulunanlara işkence bir şey.

alternatifi sessiz mekanikler var.

özelliği bunların tuşlarda yol var, yani basarken bir miktar yol aldıktan sonra algılıyor sinyali bu sırada da şlak diye ses veriyor işte. aynı zamanda parmakta da hissettiriyor. kulak,parmak ve beyin koordinasyonu için çok iyi.

artık sessiz alternatifleri var onlarda güzel.
  • kurnaz  (03.10.16 15:25:44) 
@tchuck

yahu siz macbook pro ile işinizi halledebilirsiniz. ama o ergonomik değil ki.

ben bazen 15 günlük sekanslarla günde 50-80 bin karakter girmek zorunda kalabiliyorum. bu sırada microsoft/logitech membran, çakma mekanik klavyelerim oldu. mekaniğe geçene kadar hatalar ve yazdığım komutları algılamama sorunları vardı ve bunları geç farkediyorsunuz, mekanik klavyede anında farkediyorsunuz.

kulak parmak ve beyin koordinasyonu sağlıyor.

bu arada nostalji filan geyiği değil, evimde yalnız çalışıyorum kime atıcam havasını amk. klavyemi sevgilimden başka gören yok.

dediğim gibi başkası için çekilecek dert değil.

ben bundan dolayı zaten bazen kafam kaldırmadığı için kullanmak için bir de sessiz mekanik klavye aldım. 5 saat yazı yazdıktan sonra kafanın ebesini sikiyor, o zaman sessize geçiyorum.

ama seslilerin verimi farklı.
  • kurnaz  (03.10.16 15:30:10 ~ 15:31:23) 
Yazılımcıyım. Şirkette yok. Gİttiğim yerlerde de görmedim. Laptop klavyeleriyle benim de dsorunum var da oyuncu klavyei işimi görüyo.


  • Cursed Chico  (03.10.16 15:48:57) 
Psikopatliktan baska bir sey degil. Obsesif.


  • stavro  (03.10.16 15:57:50) 
amina kor siker oldururdum.


  • eksimeksi  (04.10.16 06:02:45) 
ben uyarıyorum. dehşet derecede rahatsız oluyorum.


  • lonelyman  (04.10.16 06:17:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.