[]

Schengen Vizesi Hakkında...

Evet arkadaşlar, birkaç sorum var:

1. Vize başvurusu iptal olursa bilet yanar mı, yoksa iptal edebilir miyiz? Veya uçak biletini satın almadan rezerve edip başvurabilir miyiz?

2. Schengen vizesi için başvuracağım ve tek ülkeye gideceğim. Başvurulan konsolosluk gideceğim ülke mi olmalı?

3. Online check-in ve boarding pass için bavulumuzun olmaması mı gerekiyor?

4. Schengen vizesi için başvururken vereceğiniz önemli tüyolar var mıdır?

 
1- vize olmazsa ucamazsiniz zaten, bilet yanar tabi. Ve evet ucak biletini satin almadan rezerve edebilirsiniz. Genelde 1 ya da 2 gun rezerve olur. Vize gorusmesine gitmeden onceki gece rezerve yaparsiniz. Ekobilet.comda ya da thy sitesinde boyle bi opsiyon var. baska sitelerde var mi bilmiyorum.

2- evet, gideceginiz ulkeden almaniz sizin cok buyuk yarariniza olur.

3- hayir. Online checkin yapip boarding pass aldiktsn sonra havalimaninda online checkin sirasina girip bavulunuzu birakabilirsiniz. Normal siraya gore avantaji genelde daha kisa olmasidir ve yeriniz bellidir filan.

4- tum belgelerinizi tam goturun, eksik belge olmasin. Son dkda basvurmayin.
Bir de gitme amacinizi yazan bi dilekce yazin. Asiri resmi bisey olmasina gerek yok.
  • kuehles blondes  (29.09.16 09:07:03) 
Çok teşekkürler hocam, aklıma birkaç şey daha takıldı.

1. Davetiye ile gitmeyeceğim ve yurt dışındaki arkadaşıma gideceğim için booking.com'da yer ayartıyormuş gibi göstereceğim ve sonradan iptal edeceğim. Booking.com'da rezervasyon ile ilgili süre sınırı var mıdır, yani onu da mülakattan 1-2 gün önce mi rezerve edeyim?

Bir de vize alsam bile rezervasyonu iptal edersem konsolosluğun haberi olup verilen vizeyi iptal edebiliyormuş. Var mıdır böyle bir durum gerçekten?

2. Boarding pass'i de online alıcam diyelim, o zaman kendim print mi etmem gerekecek yoksa tabletten de gösterebiliyor muyum?

3. Davetiye ile gitseydim şansım çok daha yüksek mi olurdu (Arkadaşım davetiyeyi maddi durumu yetmediği için yollayamıyor)?

4. Arkadaşımla buluşacağım için dilekçe yazmam mantıksız olur gibi geliyor. Mülakatta arkadaşımla beraber olacağım diye açık açık söyleyeyim mi, yoksa sadece gezmek için mi gidiyorum diyeyim?

Teşekkürler :)
  • s0phiesw0rld  (29.09.16 10:10:25) 
1. rezervasyonuna göre değişir. kimisi hiç iptal edilmiyor, kimisinde x tarihinden önce ücretsiz iptal yazar, kimisini ise son dakikada bile iptal edebilirsin. rezervasyonu yaparken iptal şartlarına dikkat etmeyi unutma kesinlikle.

iptal etme diye bir olay yok.

2. ister çıktı al ister telefon/tabletten göster farketmez. ben ne olur ne olmaz diye havalimanında kiosk'tan da alıyorum bir uçuş kartı yanıma, bir keresinde telefondan okumadı onu gösterdim.

3. aksine davetiye olumsuz yansır başvuruna. otel rezervasyonu göster, gezip döneceğim de. arkadaşını falan hiç karıştırma.

4. dilekçe çok önemli değil. rezervasyonları ve gelirini gösteren evrakları eksiksiz verdiğin sürece bir problem yaşamazsın. şengende mülakat yok pek, sorguya çekmiyorlar insanı. evrakları ve ilk şengense parmak izi veriyorsun sadece.
  • nrmnm  (29.09.16 10:31:54) 
Tekrar teşekkürler. İki tane daha sorum var:

1. Hangi sağlık sigortasını tavsiye edersiniz?

Sağlık sigortasını konsoloslukta görüşmeden hemen önce mi çıkarmalıyım ve vize iptali durumunda para iadesi olur mu?

2. Protokol sorgulaması belgesi ile vukuatlı nüfus kayıt örneği de isteniyormuş. Şimdi nüfus kayıt örneği, nüfus müdürlüğünden alınıyormuş ama protokol sorgulaması için emniyetten randevu mu almam gerekecek (ki randevuyu da en erken 2 hafta sonra veriyorlar)?
  • s0phiesw0rld  (30.09.16 09:29:11 ~ 10:44:01) 
1- 30000 € teminatli herhangi bi sigorta. En ucuzu neyse onu yapin gitsin.

Vize reddi (iptalden kastiniz bu galiba) para iadesi olmaz, neden olsun. Siz vizesiz bir yere de gidebilirsiniz ve bu sigortayi kullanabilirsiniz sonucta. Yurtdisinda saglik sigortasi olmasi iyidir.

2- protokol sorgulamasi nedir bilmiyorum.

Vukuatli nufus ornegi evet ilce nufus muduugunden aliniyor.
  • kuehles blondes  (30.09.16 14:31:03) 
Sagolun :)

1. Peki sigortayi vize icin basvurmadan hemen once mi yapmaliyim yoksa simdi de yaptirip su su tarihler arasinda aktif olsun diyebiliyor muyum?

Diger merak ettigim noktada kac gun sigorta yaptirayim, nette okudugum kadariyla sigorta kisa tutulursa vize icin verilen sure de az oluyormus. 90 gun vize istiyorsam 90 gun mu sigorta yaptirayim, ki onun da maliyeti artacaktir.

2. Formu doldurmaya basladim, 3 nokta aklimi karistirdi. Talep edilen giris sayisina cok girisli mi diyeyim (cunku bir sure sonra tekrar gidebilirim)

Ikinci husus da ongorulen gezi veya transit suresi ile ilgili. Schengen vizesi maximum 6 ay gecerli olup 90 gun kalis hakki veriyormus. Iste formu doldururken de sansimi zorlayip 90 gun mu yazayim gezi suresine?

Gidilecek ulkelere sigdirabildigim kadar ulke sigdirayim mi (sonradan polonya disinda baska ulkelere gidersem sorun olmamasi icin)

Tesekkurler
  • s0phiesw0rld  (30.09.16 16:07:51) 
1. sigortanın başlangıç /bitiş tarihini, süresini falan sen seçiyorsun. ileri tarihli olarak yaptırabilirsin. poliçe süresinin gidiş ve dönüş tarihlerini kapsaması gerekiyor, ona dikkat et.

2. çok girişliyi işaretle, isteyenin bir yüzü...

ilk vizense (sorulardan öyle anlaşılıyor) gidiş dönüş tarihin neyse o kadar verirler zaten, zorlama şansını. yazacağın diğer yerler için de rezervasyon görmek isterler. ülkeleri forma yazıp yazmaman farketmez, şengenle gireceğin ve giremeyeceğin yerler belli. ayrıca öyle 10 tane ülke yazdığında inandırıcı bulmazlarsa red yiyip oturma ihtimalini artırırsın. sonraki başvurularını da sıkıntıya sokar..
  • nrmnm  (30.09.16 16:40:27 ~ 16:44:46) 
Çok teşekkürler, sorularımı cevapladığınız için. :)


  • s0phiesw0rld  (01.10.16 10:13:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.