[]

Psikoloji, nasıl ilerlemeli?

Arkadaşımın durumunu şöyle özetleyeyim;

Sanat tarihi lisans mezunu. AÖF'nden sosyal hizmetler ön lisansını bitirmek üzere, lisansa tamamlayacak. Özel bir üniversitede de "genel psikoloji (tezli)" yüksek lisansı bitti bitecek. Çocuk psikolojisi alanında çalışmak istiyor. Gestalt terapi ve deneyimsel oyun terapisi eğitimlerini aldı. Oldukça başarılı olduğunu da düşünüyorum.

Sorularım;
Sahada nerden, nasıl başlamalı?
Oyun terapisi için süpervizyon alması gerekiyor fakat terapi yapacak çocuk nerden bulacak?
İleriye dönük olarak eğitimini nasıl devam ettirmeli? Sizce nereye kadar ilerleyebilir?
Klinik psikolojiden yüksek lisansını yapamadı fakat doktorasında klinik psikoloji yapabilir mi? Bu durum terapist olmasına engel mi?

 
valla piyasada böyle çok insan var, o da kendine danışan paslayacak bir psikiyatrist bulursa alıp yürüyebilir hiç belli olmaz. çok ünlü psikiyatristlerin yanında bile lisansı psikoloji olmayan "klinik psikologlar" görebiliyoruz. enteresan dünyalar.
ama şu var sosyal hizmeti bitirdikten sonra, belki biraz daha kabul görebilir. zira dünyada lisanslı sosyal hizmet uzmanları, terapistlik yapabiliyor.
terapiyle ilgili herhangi bir yasal mevzuat olmadığı için yapamaz demem hiçbir şey için, ama etik olmadığını düşünüyorum tabii ki bir psikolog olarak.
  • red g  (27.09.16 15:51:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.