[]

ororo.tv hakkında

Merhaba
Şu başlıkta (git:eksiduyu.ru) ororo.tv cevabı geldi.
Biraz baktım işleyiş güzel. Yalnız anlamadığım nokta; bu adamların paralı üyelikleri var, yani bir spotify bir netflix gibi izlenim veriyor, eser sahiplerine ödeme yapılıyormuş gibi. Ancak öte yandan dizi ve filmleri indirme seçeneği var. Yasal değil sanki? Bilgisi olan var mı bu site hakkında?

Teşekkürler

 
yasal değil aslında. ama bir şey olmuyor :D


  • pgup  (12.09.16 16:08:56) 
tabii ki yasal değil.

güya zeka ile legal zemine oturtmaya çalışmışlar, bak en üstte ne yazıyor "Learn English by watching TV shows and movies", site isminde ise "Ororo.tv - a fun way to learn English".

contenti copyright ya da intellectual property sınıfında olan bir yayın yapıyor bu site, eğitim amaçlı normalde telifli olan şeylerin kullanımı serbest, mesela sen ünide hocasın, game of thrones'in bir bölümünde bir parça ya da tamamını tamamen legal şekilde sınıfa izlettirebilirsin. bu benim birebir bildiğim "türkiye, almanya ve avusturya'da" serbest. ne ile korunursa korunsun eğitimde telif olmuyor. fakat bundan para kazanmayacaksın ve akredite olmuş bir kurum olacak, public olmayacak ve öğrencilerinde oraya kayıtlı olacak.

kısaca bunların neredeyse hiçbirine uymuyor site illegal.

ebooklarında dağıtımı legal aslında, koşul ne peki? nasıl açık kalıyor o siteler? işitme engelliler için bu her türlü telifli basılı yayını paylaşmak serbest. bu tabandan çalışıyorlar. hatta o kitapların başında da uyarı olur. ama aslında korsan.

kısaca bu site illegal. ek olarak korsan yayın yapıyor. bir büyük şirketin kafayı takmasına bakar. türkiyede büyük ihtimal ile bu dizi siteleri netflixin resmi olarak lansmanından sonra bir bir kapatılacak.
  • kurnaz  (12.09.16 16:14:24) 
netflix sonrasında türkiyeden erişim engellenebilir onu da aşarsınız bi şekilde. kapanması falan biraz mümkün değil gibi şu aşamada çünkü rus tabanlı.


  • pgup  (12.09.16 17:09:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.