[]

vize alamama sorunu

merhaba,

amerika'ya vize başvurum reddedildi. hem de iki kere. gerekçe olarak verdikleri kağıtta "ülkenize döneceğinize ikna edecek güçlü bağlarınız olmadığı için reddedildi, bu karara reddedilemez ama durum değişti derseniz tekrar başvurabilirsiniz istediğiniz zaman" minvalinde bir şeyler yazıyor özetle. başvuru sırasında şöyle şeyler oldu;

1- kalış süren çok uzun, o kadar uzun kalamazsın dediler.
2- evrakların hiçbirine bakmadılar.
3- daha önce herhangi bir yerden vize alıp almadığımı sordular, almamıştım.

şimdi, bu iki tıpatıp aynı başvuru reddedilince (başvuru sırasında aslında değişen ne oldu sorusuna gayet makul cevap versem de süre olarak birbirine çok yakın olması sebebiyle [1 hafta]) ne yapsam ne etsem diye bakınmaya başladım. işin tek güzel yanı pasaportta reddedildi diye damga yok. en çok karşılaştığım tavsiye "schengen vizesi al, mümkünse birkaç farklı ülkeden" oldu. bunun için ben de schengen'e başvurmaya karar verdim. ancak yine en büyük problemimiz ben hala yurtdışına çıkmış değilim. sorulara geçiyorum;

1- bu şartlar altında hangi ülkeden schengen alabilirim? süre olarak ise çalıştığım için maksimum 3 günlüğüne başvuracağım.
2- schengen'e başvurmadan önce vize istemeyen ülkelere girip çıkmak işleri kolaylaştırır mı? sonuçta pasaportta damga olacak filan. (normal anam babam vatandaş pasaportum var, öyle yeşil filan yok eskisi gibi)
3- kıprıstır, gürcistandır filan vizesiz günübirlik gidilen yerlerin bir faydası olur mu?

tişikkirlir sipirmin.

 
şu yazdıklarınla ben bile sana güvenemedim. sen kesin göçmek için alacaksın sanırım.

niye gidiyon hacı? :)
  • thesmirne  (24.08.16 23:43:43) 
Ben ilk vizemi Schengen'den Erasmus icin almistim. Yani bir garantim vardi. Para AB'den geliyordu ve okulum devam ediyordu. Schengen'i belki bir Yunanistan turu ile alabilirsiniz ki donusunuz garanti olsun. Bu arada vizesiz yerlere de gidin de pasaportunuz da giris cikis gorunsun. Sirbistan'a gidin gelin 180 lira ucak. Hatta zaman varsa Karadag'a gidin harika bir yer.


  • Traveller  (24.08.16 23:45:20) 
merhaba,

iş için gidiyorum. klasik teknoloji hayalleri aslında, silikon vadisi filan. burada ortaya çıkardığımız bir mobil uygulama için yatırım aldık oldukça güzel miktarlarda ve yatırımcılarımız da oldukça tanınmış isimler aslında. orada şirket de kuruldu, tek sıkıntı ben vize alamadığım için ben ortak gözükmüyorum. amacımız da gidip işi büyütüp satıp türkiye'de hayalini kurduğumuz başka bir işi yapmak.

arkadaşım aldı işte vize, onunla aramızda iki fark vardı. daha önce 20 gün almanya schengen'i var ve hala öğrenci o. ben ise maalesef yeni mezunum ve iş geçmişimde ise 1 yıl sigortalılık var. bunun son bir ayında ise başka bir işte çalışmaya başladım (maalesef tv sektöründeyim ve kışın başka işte yazın başka işte çalışıyorum).
  • klassno  (24.08.16 23:47:52) 
thesmirne +1 :)
bir hafta da degisen ne oldu gercekten?
istanbul'daysaniz yunanistan olabilir, arabayla bile gidersiniz. karadag vs. gibi ulkelere iki uc gunluk gidin gelin. kibris'i cok sallayacaklarini sanmam. fransa'da belgeleriniz duzgunse uzun sureli filan da veriyor bildigim kadariyla.
  • kassiopeia  (24.08.16 23:48:37) 
ayrica benim gozlemim ve deneyimim abd'ye uzun sureli gidicem diye basvurmaniza gerek yok, bir haftalik bir gezi icin bile isteseniz, adamlar zaten size vize vereceklerse 5 ya da 10 yillik veriyorlar. uzun sureli planiniz da killandirmis, ki calisiyorsaniz gercekten uzun sureli kalamiyor olmaniz lazim. bir iki haftaligina ziyaret gibi planlayin bence.


  • kassiopeia  (24.08.16 23:51:46) 
yazsana bana hangi girişimsin sen? :)


  • thesmirne  (24.08.16 23:53:44) 
ya bir haftada değişen bir şey olmadı. benim o saf arkadaşımın ısrarı sonucunda başvurdum ikincisine, ben oraya vereceğim parayla bir yerlere gideyim en azından vize olur diyordum ama o illa aynı anda gidebilelim, ikincisinde kesin verirler diye başvurttu zorla. orada da işte ilk başvuruda kesinleşmemiş detaylarımız vardı, şirket ortaklığı, görüşmeler vs gibi onlar kesinleşti aslında ve onları belirttim.


  • klassno  (24.08.16 23:57:20) 
evraka sen vize memurunun karşısına çıkmadan bakılıyor.
evin var mı diye sormadı mı? ben vize aldığımda herkese bu soruyo soruyorlardı: türkiye'de eviniz var mı? :)
1 haftada ne değişti gerçekten? senin maddi olanaklarını yetersiz bulmuşlar muhtemelen ve bu giderse gelmez demişler. şimdi sırf amerika vizesi almak için şengen ülkelerine gezmeye mi gideceksin? :D
  • cekilmis gayfe  (24.08.16 23:59:06 ~ 25.08.16 00:01:28) 
bu arada arkadaşının vize alma sebebi alman şengeni değil öğrenci olması. sen yeni mezun gizli işsizlerdensin, vize alamaman çok doğal.


  • cekilmis gayfe  (25.08.16 00:01:02) 
evraklara nasıl bakılıyor ben görüşmeden önce? evraklar gayet benim yanımdaydı, ha kendileri türkiye'deki sistemlere erişip neyim var neyim yok diye görebiliyorsalar o ayrı tabi, ama kimse benden ne evrakları istedi ne de evraklara baktı. :/


  • klassno  (25.08.16 00:01:41) 
@cekilmis gayfe; gizli işsiz derken aslında sgklı çalışanım. mezun olmadan önce başladı sigortam ve mezun olduktan sonra sadece bu haziran ayında sigortasız gözüküyorum o da işverenim sigorta yapmayı unuttuğu için. normalde eksi şirketten sigortam devam ediyor zannedip yapmamıştı, sonradan söyleyince yaptı onu da.


  • klassno  (25.08.16 00:07:04) 
schengenle fln alakası yok olayın. ilk vizemi amerikadan aldım hiç yurt dışına çıkmamıştım üzerime ev araba hiçbişey yok, sigorta desen sadece 1 aylık vardı. bankada 6 bin tl para gösterdim. 2 haftalık geziye gidiyorum dedim ve aldım.

uzun süre kalamazsın demişler ki sen ne kadar kalıcam diyorsun ki adamlara ? zaten 10 yıllık turistik vize veriyorlar onda da 6 ay kalıyorsun. bence yanlışı orada yapıyorsun ? amerikadski işi şirketi karıştırma hiç, rezv yap programını yap 2 hafta tatile gideceğim de.
  • oscar  (25.08.16 00:24:24) 
Şimdi seni ekipten kesecekler dikkat et.

Adını ondan koymamış olabilirler. Vize için sigorta unutma diye bir şey olmaz.

Ayağını denk al, dikkat et.
  • kurnaz  (25.08.16 00:24:40) 
hocam ne alakası var; benim tanıdığımda çok iyi işlerde çalışan insanlar takır takır vize alıyor. bu kişiler kurumsal yerlerde çalışıyorlar ürün müdürleri var, sistem yazılım mühendisleri var. senin mantığına göre amerika aman allahım benim vatandaşlarım işsiz kalacak deyip türkiyeden kalifiye adama red mi veriyor bu nasıl bir genelleme:) aksine amerika böyle adamları ister, rekabet olsun daha iyi ürün çıksın fikir çıksın ister.


  • oscar  (25.08.16 00:37:32) 
@maleficent, oscar

ben parlak öğrencilerin, ya da iyi işlerdee çalışan insanların hiçbirine vermiyorlar demedim. doğru iş ve çalışma referanslarıyla, veya bu vizeyi alırken sorun çıkartma ihtimali olan bu gibi durumları özellikle justify edecek bir 'öyle bir şey olmayacak' güvencesi vermeye odaklı, iyi hazırlanmış bir başvuruyla pek çok kişi vizeden geçebilir.

benim bahsettiğim vaziyet bir bahane, kılıf değil, gerçek bir politikanın yukarıda bahsedilen şekillerde başvuru yapmayan kişilerin başında patlamasıdır. benim başıma gelmedi, nasıl hazırlanacağımı bildiğimden ve halihazırda avrupada fazla giriş çıkışım olduğundan geleceğini de sanmıyorum. fakat bağlantımın olduğu pek çok kişinin başına geldiğini de duydum. bu kişilerin bir tanesinin profilini çizeyim mesela: aşmış iyi eğitimli (robert kolej, odtü) işinden taze ayrılmış, bağımsız bir çalışma yürütüyordu ve bu durumuna karşın 'valla geri dönicem abi' mesajını merkez alan bir vize başvurusu yapmadı.

bütün vizelerde reddin en büyük nedenlerinden biri orada kalmaya çalışma çabasının paronayasıdır.
paran az gözükür, aç kalırsın kaçak çalışırsın diye şüphelenirler mesela. amerikada genele vize tavrına artı olarak rekabetçi tutuma karşı kendi vatandaşlarının istihdam hakkını muhafaza etmek yer alır. bu yazılı olmayan ama var olan bir devlet politikası, anlayışıdır. ha sen kitabına uydurduktan sonra her şeyi yaparsın, izin alırsın, vize alırsın o ayrı. mesele tamamen 'çok fazla kalmayacağim, çalışsam bile geçici hep bak, vatandaşlık mı o da nedir, valla vatanıma döneceğim abi :)' mesajını vermek. bunu veremez iseniz bahsettiğim parlak çocuklardan olmaya adaysınızdır, alamazsınız.
  • gang leader of wasseypur  (25.08.16 00:42:07 ~ 00:50:49) 
bu ret olayından sonra birkaç farklı vizeciyle görüştüm, hepsinin ortak söylediği şeydi daha önce vize almadıysan çok zor, hele reddedilmişsen imkansız lafı. o yüzden aslında zaten başvurana kadar bir süre bekleyeceğim o arada da bir yerlere gideyim diyorum. hem tatil olur kafa dinlerim, hem de giriş çıkış olur diye şeyapıyorum.

gelelim asıl soruya abiler, nerelere gitmek lazım ne yapmak lazım? bi vizesiz olarak belgrad önerisi geldi, onun dışında şu ana kadar öneri yok. :D
  • klassno  (25.08.16 00:45:12) 
oscar +1

amerıkanın mantıgı zaten kalifiye kaliteli insan gelmesi:) bizim gibi ülkelerdeki insanlara 'cok kalitelisin gelme ekmegımızden etme' demesi cok sempatik bir hayal.

ulkenıze donmezsınızın mealı kacak macak kalır bızım ımkanlarımızı sömürürsün olabılır anca
  • hopp  (25.08.16 00:53:20 ~ 00:58:50) 
@wasseypur, ben de sana katılamayacam o konuda. abd kalifiye adam gelsin gelecekse der. iti kopuğu zaten meksikadan, orta amerikadan geliyor. okumuş adam gelsin ki bizim işimize yarasın derdindeler. abd'de ithal gelmiş prof çok vardır. ithal edip kendi yetiştirdiği de vardır. iş imkanı olarak kendi yetiştirdiğine bi tık daha fazla olanak sunuyor. şöyle örnek vereyim kardiyoloji okudun uzmansın, abd'ye gittin doktor oldun ok ama seni operatör yapmıyorlar. yani ameliyata sokmuyorlar. hasta masada kalırsa ciddi tazminat var. kendi yetiştirdiği doktorlar varken senin eğitimini bilmediği için sana yaptırmıyor gibi.
sonuçta vize alabiliyor her türlü. çalışma izni de eğer iyiysen zaten onlar seni bulup transfer ediyorlar. yoksa yırtınsan da çalışma izni alamazsın. bu rekabetten falan değil tenezzül etmediklerinden :)

  • cekilmis gayfe  (25.08.16 00:54:53) 
daha önce vize almakla alakası yok. belgrad'a gidip gelmenin hiç alakası yok. abd ile benzer vize rejimi uygulayan ülkeler birleşik krallık, kanada ve avustralya. bunlardan birinden vize almadıktan sonra nikaragua vizesinin sana bir yararı olmaz. ne olacak yani ha bu adam seyahat edebiliyor o zaman gelsin mi diyecekler?

ben de benim tanıdığım birçok kişi de ilk vizesini abd'den aldı. şengen mengen yok sana vize yok demedi kimse. vizeciler seni söğüşlemek için yapıyor bunu. belgrad'a gitsen abi bi de hindistana git. abi amerikalılar fas'a gidene bayılıyor oraya da git. israil kankası ya kudüs'e de git. böyle mi sistem gerçekten? :))))
  • cekilmis gayfe  (25.08.16 00:59:05) 
vizecileri de salla özellikle amerikada. amerikada vizecinin sokakta gezen kedi kadar etkisi vardır. hocam sigortalı bir işte çalışıyorsan, bankada biraz para göster güzel bir tatil planı yap ve vizeni al. öyle yukarda anlattığın gibi alengirli yok şöyle bir işimiz var yatırım aldık silikon vadisi muhabbetlerine girme. oralara girince soru işaretleri beliriyor adamın kafasında. düz adam ol turist ol. red almakla da alakası yok, arkadaşım istinyeden red aldı, sonraki hafta tekrar başvurdu vize görevlisi geçen hafta red alöışsın sence neden dedi. kendimi ifade edemedim sanırım fln dedi gitme niyetini anlattı ve vizesibi anında aldı.


  • oscar  (25.08.16 01:05:54) 
ben vize vermedeki önceliklerden yeterince bahsettim sanıyorum, vize alan insanları o standartları yerine getirmiş olarak kabul edebilirsiniz. zaten oraya gidebilen insanların hangi pozisyonlarda yer alabildiğinden bahsetmişsiniz. bunun hakkında sizlerle 'ama o durum şöyle bir durum ve benim bahsettiğim vaziyetten şu ve şu nedenlerle çok farklı' diye saatlerce tartışabiliriz :) fakat bahsettiğim durum yukarıdaki gibi, yani bir konuda kalifiye, özgün, üretken, az sayıda olan insanları talep etmek ile rekabet ortamında vatandaşın istihdam alanını korumaya çalışmak arasında pek çok fark var. (bunun daha önce bahsettiğim vize almadaki iki vaziyete dikkat etmeme durumunda geçerli olduğunun altını tekrar çizmek istiyorum.)

yine de istediğinize inanmaya, düşünmeye devam edebilirsiniz. :) benim açımdan fark eden hiçbir şey yok. sadece amerikada, ingilterede sürekli, avrupa'da hatta arabistan'da geçici sürekli yaşayan onlarca tanıdığı olan bir insan olarak vizelerdeki politikaların ne üzerinden döndüğüne yeterince aşinayım. herkes dilediğine inanmakta özgür, sevgiler.
  • gang leader of wasseypur  (25.08.16 01:22:15) 
1 ay önce amerika vizesi almış biri olarak kendi fikrimi söyleyeyim.ben tatil amaçlı başvurmuştum.2.5 senedir özel sektörde çalışan bi mühendisim.evim yok arabam yok maaşım pek yüksek değil, daha önce yurt dışına hiç çıkmadım..ve bana vize görüşmesinde sorulan tek evrak banka hesap dökümümdü.hesabimda da 9bin lira vardı.ne amaçla gidiyosunuz diye sordu kadın.tatile dedim.tatilimin ne kadar sürceğini ve nerelere gideceğimi sorup iyi tatiller dileyip 10 yıllık vizeyi verdiler.dürüst ve net olmak da büyük etken diye düşünüyorum.ama yurt dışına gidip gelmen gereksiz.orda görüşmeler sırasında bir çok kişi italya fransa hollanda gibi ülkelere gittiğini söyledi ama hiç biri vize alamadı.yani bu düşüncenin faydası olmaz sana.


  • astrid  (25.08.16 09:14:01) 
amerika vizesi alıcaksanız iş katmayacaksınız, sadece turist olarak gideceğinizi belirtin. bankada 5-10k olsun yeterli anında verirler vizeyi. potansiyel multeci olarak görüyolar zaten insanları, gezip gelcem vs. derseniz iyi olur.


  • England  (25.08.16 09:31:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.