[]

Bagisiklik guclendirici vs Vitamin d3

Eczaci, bagisiklik guclendirici haplar yerine vitamin d3 hapi kullan dedi. Vitamin d3 hapinin, daha cok madde iceren bagisiklik guclendirici adi altinda satilan haplardan daha iyi oldugunu iddia etti yani. Hakli mi gercekten? Cunku vitamin d3 hapinin ustunde kemikleri ve disleri guclendirir diyor sadece, bagisikligi da guclendiriyor mu yani?

Bir de bagisiklik guclendirici en iyi takviye hangisi sizce?

edit: bir de beta-glukan (imuneks adli ilacta var) vitamin d3'ten daha iyi bir bagisiklik guclendirici mi?

 
ikinci soruya ben imuneks derim. doğal bir içecek olarak da kefir içmenizi tavsiye eder çekilirim.


  • cedric  (02.12.09 22:37:09) 
(bkz: solgar vm2000)


  • kobretti  (03.12.09 08:55:38) 
Kefir de bağışıklık sistemi için faydalı, bağırsaklardaki bakteriler için faydalı. beta glukan'ın faydasını bilmiyorum ama d3 vitamini çok önemli, gribe karşı c vitamininden bile etkili diyor herkes.
www.iherb.com
bak bu vitamin ve katkı maddeleri sitesi, en çok satan ürünler, gördüğün gibi ilk 3 d3 vitamini ilk iki ürün ise 5000 i.u.
normalde insanın günlük ihtiyacı 500 iu diyorlar, ama yazın 30 dk dik gelen güneşte kalındığında 9500 iu d3 üretiyor vücut kolestrolden. beslenme bülteninde bu konuda ahmet aydın kışın 5000 iu öneriyor. www.wapf.org da da benzer öneriler var.
  • joepiscopo  (03.12.09 08:57:48) 
ha bir de nerden bulursun bilmem ama mürver (elderberry) şurubudur, kuru meyvesidir bağışıklık sistemini güçlendirdiği söyleniyor.


  • joepiscopo  (03.12.09 09:01:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.