[]

Ev alanlar bişey sorucam

Ev alırken pazarlık pazarlık yaptınız mı? Yaptıysanız başarılı oldunuz mu? Ne kadarlık bi evi kaç liraya düşürdünüz? Rakam söylemek istemiyosanız yüzde verebilirsiniz. Bi de ne zaman aldınız? Şu aralar piyasa biraz durgun sanki pazarlık şansı var gibi. Bi de işi bilenlere soruyorum Türkiye'nin büyük şehirlerinden birinde örneğin 300 bin liralık bi dairede 20 bin liralara kadar indirim mümkün mü pazarlıkla? Emlak ofisinden satılık.




 
Emlakçıya bağlı tabi ama 300'de 20 zor ihtimal. Pazarlık tabiki de yapılır, zaten fiyatlardan pazarlıkla nereye düşebileceği 3-5 belli olur, ya küsüratı silersin ya da birler basamağında 5,7 gibi sayıları yakalarsın. gerçek bir örnek vermek gerekirse en son 400 de 8'binlik bir indirim alındı (ankara / müteahhit bürosu) ancak bunda şunun da etkisi var; mesela 90 bin de pazarlık payı 4bin uygun olabilirken 900 bin de 40 bin indirim yapmazlar diye düşünüyorum. yani oran orantılık bir durum yoktur sanırım. çünkü malum aradaki rakama birde üstüne araç alınıyor.


  • mete kudur  (13.08.16 16:13:08) 
bir kere emlakçıdan ise her şey mümkün
bana benim evime şu teklifle geldi adamın cebinden 300 çıkacak sana 265 verelim kalanı komisyon genel giderler olsun dedi.
Olmaz dedim hali ile, direk sahibinden satılık evlere bakabiliyorsanız bakın ki emlakçılar zaten yüksek rakam söylüyorlar.

300 de 20 imkansız bir rakam da değil ama zor tabi. satanın aciliyetine insafına ihtiyacına kalmış.
  • basond  (13.08.16 16:17:21) 
Ben yapmamistim, direkt almistim. Cunku acil paraya ihtiyaci oldugundan piyasa fiyatinin %70'ine satiyordu ev sahibi.


  • crown  (13.08.16 16:35:16) 
@mete @basond @sinasibabur teşekkürler. Bundan bi 7 8 ay önce beğendiğim bi ev için pazarlık yapmıştım ve 20 bin kadar indirim yapmıştı ama evi satan müteahhitti. arada emlakçı da var tabi. Araya başka olaylar girdi alamadık. Neyse şu yüzden soruyorum internette isteğim bölgede beğendiğim ve takibe aldığım bazı emlak ilanları bi müddet sonra güncelleniyor ve 20 hatta 30 binlere kadar fiyat düşürenler oluyor. piyasa mı çok kötü, millet ederinden daha yüksek fiyatlara satmaya çalıştığı için mi satılmayıp fiyat düşüyor yoksa evlerde başka bi durum mu var anlamadım. topraktan girmeyi çok düşünmüyorum zaten şu an büyük ihtimal oturamayıp kiraya vericem. baktığım daireler de kafamdaki fiyat/kira oranını karşılıyor şu an için. zaten hepsi değerini kaybetmeyen, gelişen bölgelerde ama farklı şehirde olduğum için çok derin bi araştırma yapamıyorum tabi. dediğiniz gibi en iyisi evden önce bölgeyi daha iyi bilen birilerini bulmak danışmak galiba.


  • quas  (13.08.16 16:38:32 ~ 16:41:00) 
geçen sene 215 bin teklif edilen evi inşaat aşamasında 195 bin'e aldım müteahhitten. Kafamdaki rakam 190 bin idi.Pazarlığa giderken 190 bine yaparsa alırım yoksa almam diye düşünüyordum.Yarısını peşin kalanı da 8-9 ay sonra ödersin deyince 195'i kabul ettim.

Kilit nokta şu.Karşınızdaki kişi evi alacağınızı anlarsa anlamlı bir indirim yapmıyor.Müşterinin kaçacağına ikna etmelisiniz.
  • turkuaz  (13.08.16 17:42:22) 
Annemin %8 kadar bir indirim koparmışlığı var arada emlakçı varken. Müteahhitten aldığı indirimi hiç yazmayayım; ben böyle pazarlık görmedim.


  • auroraaurora  (13.08.16 17:52:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.