[]

İşte çalışmak ? Macaristanda Master ? Yaş mevzuları ?

Arkadaşlar merhaba,

Ben 25 yaşında ODTÜ makina mühendisliği bölümünden mezun bir insan evladıyım Geçen sene mezun oldum ardından kurumsal bir firmada bir süre çalıştım.Çalışırken anladım ki ne kadar 24 yaşında da olsam çalışmak için daha erken. Yurtdışında yaşama hayallerimin peşinden gidip birkaç master programına başvurdum. Ortalama çok iyi olmadığından üst düzey ülkelerden geri dönüş olmadı ama burslu bir şekilde Macaristan'dan kabul aldım.İşler ciddiye binince acaba doğru mu yaptım diye düşünmeye başladım.2 yıl okuyup dönüp 1 senede askerlik desek 28 yaşında 0 tecrübeyle iş bulmak ne kadar kolay ?Gittiğim ülke cv de fark yaratacak bir yer değil sonuçta.Öbür taraftan kalıp biryerde çalışsam yurtdışı her zaman içimde ukte kalacak.Sizin bu konuda ki görüşleriniz ne merak ediyorum.


 
Resmi olarak bugün atölye stajını bitirmiş bir makine mühendisliği öğrencisi olarak yurt dışına git diyorum. Fabrika ortamları bok gibi. Şu anda fabrikada harcayacağın iki yıl kesinlikle yurt dışında harcayacağın iki yıla denk değil. Ekonomik durumun kötü değilse hiç düşünmeden git.


  • dissendium  (12.08.16 21:45:30) 
macaristan'daki master ne üzerine?

ailenin çevresi nasıl? anan baban hangi sektörde ne iş yapıyor?
  • antikadimag  (12.08.16 21:57:10) 
Anne baba ogretmen oyle aman aman bir cevre yok. Master engineering management fabrikada calisinca sogudum muhendislikten farkli alanlara acilma firsati var diye tercih ettim. Kisaca yeni kariyer firsatlari elde edecegim ama yas sikinti olacak ileride.


  • matthiasthescarred  (12.08.16 22:01:56) 
Geldiginde belki biraz bocalarsin ama rahat halledersin. Sonucta oyle ya da boyle odtu uzerine yurtdisi.

Bence istedigini yap. Alti ustu 2 yil.
Cok da seyetmemek lazim.
  • kuehles blondes  (12.08.16 22:20:57) 
@kuehles blondes; böyle tavsiye olmamalı. dayanaksız, sen yardır ya bir şey olmaz falan. nerede çalışıyorsunuz yahut çalışıyor musunuz merak ettim.

28 yaşında 0 tecrübe sıkıntıdır. hele master teknik bir konu değil. dönünce çok sıkıntı çekebilirsin.

şunun farkına var, 23 yaşında 0 tecrübe adamla aynı pozisyon için aynı mülakata gireceksin. yeni mezuna teklif edilen maaşı alacaksın. arkadaşların belki ufak ufak terfi bile almış olacak o sırada.

iş bulamazsın değil, rahat bulursun. ama istediğin parayı alabilir misin?

bocalamaya fırsatın olmaz. en ufak bir sendelemede oha seneye 30 yaşındayım ama hala elimde avcumda bir şey yok noktasına gelebilirsin. haberin olsun uyarayım.

evet gidersen güzel bir 2 sene yaşarsın. ancak döndüğünde ne ile karşılacağın hakkında kimse garanti veremez. risk alabilecek durumda mısın bunu düşün.
  • antikadimag  (12.08.16 23:25:59) 
Istedigim tavsiyeyi veririm, herkesin fikrini sormus. Ben de kendi fikrimi soyledim. Yargilamak sizin goreviniz degil @antikadimag.

Hayatini turkiye'de devam ettirmek istedigini nerede biliyorsunuz? Belki orada is bulup kalacak, ya da bambaska bir sektorde calisacak?

Sifir is tecrubesi olan birinin istedigi alani daha ozgurce secebilecegini dusunuyorum. Ki yazlari stajlar yapilabilir vs. ya da orada okul-is bir arada goturulebilir. Hic belli olmaz bunlar.

Ve hayir calismiyorum. Ufak tefek islerde calistim, henuz ciddi bir calisma hayatim olmadi. Bunun uzerine bir daha yargilayin isterseniz, merakinizi giderdigime gore... Herkesin bir hayat tarzi var. ben kendi inandigim, dusundugum degerler uzerinden gittim. Mutlu oldugum hayat yonunde tavsiye verdim. Siz de kendi hayat gorusunuze gore tavsiye vermissiniz. Tartisilacak, yargilayacak bir sey yok. sirf kuehles boyle dedi onu yapacak kimse de yok diye dusunuyorum.
  • kuehles blondes  (12.08.16 23:34:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.