[]

Gri pasaport

Ne gibi avantajları ve dezavantajlari var bunun bordo pasaporta gore? Kimler alabiliyor, işleyişinde ne gibi farklılıklar var. Okuduklarıma gore gri pasaport baya güzel ve önemli bisey. Ama geçenlerde bir sinif arkadaşım eğitimle hic alakası olmayan bir etkinlik için gri pasaport aldi, hatta uç beş gün önce yine bu pasaportla başka bir ülkeye gitmiş, nasıl yapabiliyor bunu? Kendisiyle pek samimi olmadığımdan soramadim. Gri pasaport alabilmek için okulu ' inandirmamiz' mi gerekiyor?




 
Devletin kısa süreli bir görevlendirmesi ile alınabiliyor. Etkinlik için, kısa süreli devlet görevlendirmesi ile yurtdışında yaşam için, vb. yapılabiliyor. Örneğin, devlet üniversitelerindeki asistanlar konferans veya Erasmus (devlette çalışıyorsan) gibi şeyler için alabilir. Özellikleri yeşil pasaport ile aynı ama geçici sürelisi.

Bunun için öncelikle bir davet gerekiyor; bu bir konferans daveti, yaz okulu, yurtdışında bir hoca ile anlaşıp çalışma, müsabaka, vb. gibi şeyler olabilir. Bununla kurumlara başvuruluyor ve kurumlardan görevlendirme çıkıyor. Bu görevlendirme ile emniyete gidince gri pasaport alınıyor. O da ülkeye dönünce veya süresi bitince teslim ediliyor.
  • aychovsky  (01.08.16 17:45:01 ~ 17:47:41) 
Hizmet pasaportu oluyor kendisi öyle ben gri pasaport istiyorum diye gidip alamıyorsunuz bildiğim kadarıyla. Misal ben 2 yıl önce bir dans festivali kapsamında dansçı olarak almıştım grupla birlikte ama spor bakanlığı tarafından başvurumuz yapıldı.

Sanırım resmi bir makam tarafından görevlendirme ile başvurabiliyorsunuz gri pasaporta.
  • kaymaktutmayansicaksut  (01.08.16 17:45:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.