[]

aikido vs eskrim

bu iki spordan birine baslamayi düsünüyorum lakin hangisi karar veremedim.2 spor dalida cok fazla olmamakla birlıkte ilgimi cekiyor.acaba hangisinin avantajları diğer spor dalina gore daha iyidir.




 
ninjutsu ikisini de döver (:


  • jack of shades  (28.11.09 22:43:08) 
aikido iyi derim ben, ama eskrim kötü ya da aikido ya göre kötü diyemem çünkü eskrim yapmadım, yapmayacağım da.


  • te cetveli  (28.11.09 23:34:20) 
Ninjutsu ikisini de döver ama spor değil, o yüzden aikido diyorum ben de. Avantaj olarak bir şey söyleyemicem sanırım; apayrı iki spor sonuçta.


  • sesee  (29.11.09 00:30:05) 
bişi bildiğimden değil ama aikido günlük hayatta işinize yarar.
hele böyle tehlikeli bir ülkede yaşıyorsanız..

  • natnan  (29.11.09 01:07:19) 
maksat spor yapmaksa bunlar iyi, güzel de kendini savunmak için wing tzun tavsiyedir. fırsat olsa ben de devam edicem.


  • fortisvita  (29.11.09 01:33:34) 
amacınıza, ilginize ve yeteneklerinize göre değişir. bir defa adam dövmek için aikido yapılmaz. sokakta işe yaraması için 8-10 yıl çalışmak lazım. bunun için yukarıda denilen doğrudur, ving çun sokakta birebirdir. ancak aikido felsefesi olan, meditasyon etkisi yapan güzel bir spordur. eğer takla atmakta zorlanmayan birisiyseniz aikido birebirdir. öte yandan eskrim de bir o kadar keyifli bir spordur. tabii bunun yanında ikisinin kesişimi olan kendo ve yaydo (iaido) sporları da var. kendo çok pahalı bir spor. iaido da bir spordan ziyade bir teknik. tabii bir de ving çunun yanında öğretilen eskrima diye bir spor var. (eskrim değil, eskrima!) bu da kısa sopalarla yapılan sokakta da işe yarayan eğlenceli bir spor. bıçak vb.yi kullanmaya dayalı. o da düşünülebilir.

ama tabii bütün bu dediklerim, yeterli veri olmadığından ötürü. zira aslında burada yeterli bilgi olmadan kimse şunu yap bunu yap diyemez. tamamen yönelimlerine, neyi istediğine, neden keyif aldığınıza ve hangi amaçla o sporu yapacağınıza bakar. eğer karar veremiyorsanız, o sporların yapıldığı salonlara gidin ve çalışmalarını izleyin. hangisini istediğinize karar verin. yoksa bu biçimde amaç ve eğilimler belirtilmeden çok net bir şey denilemez.
  • microfiction  (29.11.09 01:55:35) 
peki ya iaido?


  • thunder thunder thunder thundercats  (29.11.09 02:27:03) 
@ microfiction

bu sporlardan birini yapma nedenim bi çeşit meditasyon olmasi icin.haftada 2-3 gun spor yapiyim rahatliyim diyorum yoksa sokakta adam dovmek gibi bir niyetim yok.ayrica spora değil 8-10 sene,2-3 sene devam edemem gibi geliyor bana.bayramdan sonra da 2 spor salonuna gidip ayri ayri antremanları izlemek istiyorum.yani özetle bu sporlari keyif için yapmak istiyorum.hangisi daha keyifli sanırım gidip gormeden karar veremicem.
  • all girls dream  (29.11.09 11:40:24) 
meditasyon olarak yapmak için yaydoyu (iaido) öneririm ben.


  • microfiction  (29.11.09 20:13:13) 
Aikido çalışmalarında her türlü saldırı çeşidi için savunma teknikleri çalışılır. Aikido teknikleri diğer uzak doğu savaş sanatları gibi güce karşı güçle karşı koyma prensibine dayanmaz. Saldıranın gücünden yararlanma ve kuvvetin yönlendirilmesi prensibine dayanır. Aikido teknikleri dairesel hareketten ibarettir. Bu hareketler çarpışmadan uzaktır.
Eskrim gibi amacı müsabakaya yönelik olan sporlarda sadece müsabaka teknikleri belli kurallar çerçevesinde öğrenilir. Aikidoda kural yoktur teknikleri doğru öğrendikten sonra herşey serbesttir. Hertürlü saldırıya karşı kendini savunabilirsin.

  • evde yok dedigine degmez  (30.11.09 13:11:17) 
Aikido derim her türlü duruma karşı koyabilirsin.

Ayrıca ben kenjutsu da yapıyorum ki o da kılıç sanatı yanında bonus isteressen sana yardımcı olabilirim.Umarım hep yolda olursun :D
  • denubis  (18.10.10 15:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.