[]

Dosta Kırgınlık (Akıl Danışma)

En iyi arkadaşım dediğim insan benden uzak bir mecrada üniversite okumakta. Orada, hoşlandığı, bakıştığı bir kız vardı. Ama kendisi bir "konuşma özürlü" olduğu için, şu ağzı laf yapmayan tayfadan, 3-4 ay bakıştı ve sadece platonik diyarlarda kendini yedi bitirdi.

Derken dayanamayıp ben -eski ilişkilerinin çoğunda olduğu gibi- devreye girdim. Gel araştıralım, diyerek, bir şekilde internet üzerinden kızın telefon numaralarına dahi ulaştım. Facebooktan 250 tane "ebru" arasından teker teker eleme yaparak buldum vesaire. Günlerce arkadaşımın fakültesinin buluşma sitesinde onu sürekli online tuttum falan.. Bunlarla da yetinmeyip en yakın arkadaşımın dolaylı katkılarıyla yakınlaştığım kız arkadaşıma, o "hedef" kızı eklettirdim, kız kabul etmedi vesaire..

""Bu süreç içerisinde en yakın arkadaşım dediğim insanla sürekli mesajlaşıyoruz..""

13. Cuma (Kasım), arkadaşım artık iyice kafayı bozmuş ve gemileri yakmışken (gidip bu haftasonu facebooktan mesaj atıyorum), bize bir mesaj geldi.

<<Senin hoşlandığın kız ile konuştuk, sana numarasını veriyor, sevgilisinden ayrılmış>>

Evde bir timsah yürüyüşleri, bir çılgın atmalar falan. Hepimiz mutluyuz, ilk atılacak mesajı düşünüyoruz.. Sonucunda mesajı yolladık ve o ayrıntılı düşündüğümüz "ilk mesaja" dünyanın en kötü cevaplarından biri geldi.

"Merhaba nasılsın ben Kenan, numaranı Melike'den aldım"
"İim knn teşek, sn nsl?"

Sonucunda ben koyverdim tabii ki, artık ipler kardeşim dediğim insanın elindeydi, daha akıl vermeme gerek yoktu.


Ne olduysa bundan sonra oldu.


Eski ilişkisinde çok acı çektiğini (aldatıldığını, non-stop yalan duyduğunu ve üzüldüğünü) bildiğim için, bu tarz bir insana aşık olmamasını telkin ettim. Kafasına vura vura, onu çok sevdiğim için, ve bir önceki ilişkiyi bir senede atlatamadığı için. Bana en çok koyan da onun, eski kız arkadaşı ona izin vermiyor diye, en yakın arkadaşının kutladığı son doğum günü partisine katıl(a)maması olmuştu.

Şimdi gene ondan bir ses seda yok. Hala mesaj atmıyor kızla birlikte olduğundan beri.
Aşıklar gibi mesaj atsın falan demiyorum, "oldu sağ ol" tarzı bir şey bile demedi. Ben bu iş olsun diye kalkıp onun okuduğu vilayete gitmişken ve de bu kadar didinmişken, başkalarından öğrendim neler olup bittiğini.

Bugün ise toplu mesaj geldi, artık şu numarayı kullanıyorum diye. Kız arkadaşım dayanamamış <<Sen yaşıyo' musun? Biliyor musun insanları nasıl kırdığını?>> diye.

Gelen cevap: <<Kes ya. Asıl sen ile erobur beni çok büyük kırdınız>>

Ben.. İlk defa ne diyeceğimi bilemeden, direkt duyuruya koştum. Çünkü kendi nöronlarım mantıklı düşünmemi engelliyor.

 
ben olsam ne ararım ne sorarım, ne de mantıklı bir açıklama vs beklerim, eğer haklıysanız kesin gitsin ilişkiyi arkadaşınızla, bana şey derler hep, keskin sirke küpüne zarar, ama ben bir zararını görmedim şimdiye kadar, hayatımda herkes olması gerektiği yerde. yormayın kendinizi boşverin.


  • pinking of you  (26.11.09 16:53:36) 
aynen bu tipte bir arkadasım vardı. evimden çıkmazdı yalnızken, kız arkadaş yapınca sesini duymazdık. sonuç olarak sadece yolda gördüğünde "merhaba" denilecek bir insan oldugunu anladım. hiç işim olmaz bir daha.


  • lennonn  (26.11.09 19:02:30) 
hadi diyelim kulağına bişi gitti ya da bişeyi yanlış anladı bilmem noldu..gercekten dostunuz olsaydı eğer sizinle o konuşurdu önce.sizin noluyo demenize gerek kalmazdı.bence ne arayın ne de sorun.cok ayıp etmiş.bi an kendimi sizin yerinize koydum da cok üzücü gercekten.ama bence merak etmeyin ne olduğunu ya da ne olmadığını.hiç goruşmeseniz bişi kaybetmezsiniz gibi geldi bana..


  • saleen  (26.11.09 21:57:38) 
arkadaşınız amsalak dediğimiz erkek tipindenmiş. büyük ihtimalle kız arkadaşından aldığı yanlış bir bilgi, kız arkadaşının da gazıyla size karşı bir tepki olarak biçimlendi. amsalak olduğu için kız arkadaşının etkisinde kalacak. ya onu öyle kabul edip suyuna gideceksin ya da yavaş yavaş uzaklaşacaksın. bunun gibi bir tanede bende var. adamı sevdiğim için bişey yapamıyorum ama amsalağa iyice bağlayınca birkaç hafta uğramıyorum yanına.


  • s e ff a f  (26.11.09 23:15:34 ~ 23:16:12) 
herkese teşekkürler. kendisiyle bugün iletişim kurduk.

kafamda olan binlerce ihtimalin tersine adam bana "abi beni hiç aramadın ne oldu kızla ne bitti diye" diyerek suçladı. ben olayları objektif yönden anlatınca kafasına dank etti ve özür diledi, benim aramam lazımdı dedi. mutluyuz, huzurluyuz.
  • erobur  (27.11.09 00:00:25) 
Ben de, s e ff a f 'ın dediğine katılıyorum büyük bir ihtimal kızın yanlış bir şey (sizin hakkınızda) söylemesi üzerine böyle olmuş. Ne olduğunu bence sormalısınız ona , ve ona göre hareket edersiniz hayatınızdan çıkarırsınız ya da kalır ama sorunun ne olduğunu mutlaka öğrenin.


  • prinz-frost  (27.11.09 00:17:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.