[]

yetiştirilmesi gereken bir sürü iş ve organize olamama

bu perşembeye yetiştirmem gereken bir iş ve yine pazartesine yetiştirmem gereken başka bir iş daha var. ikisi de baya vakit alacak fakat düzenli çalışırsam yetişecek işler. yetişmese bile her ikisinde de baya yol katetmem şart. fakat bu kadar yoğun olmama rağmen bir türlü çalışmaya oturmak içimden gelmiyor. nereden başlayacağıma bir türlü karar veremiyorum, bu yüzden de başlamıyorum. işler gözümde o kadar büyüyor ki oturup çalışmak yerine saçma sapan vakit öldürüyorum.

böyle anlarda nasıl toparlanıyorsunuz?


 
nükleer opsiyon: concerta + red bull veya kokain

daha normal opsiyon: yapman gereken şeyleri ufak (25 dakikalık) bölümlere böl ve kağıda yaz. bilgisayara değil, eski usül kağıt-kalem :) gereksiz vakit kaybı gibi düşünme bunu. işleri bitir ve 10-25 dakikalık mola ver. eğer 25 dakikada iş bitmezse ve daha uzayacak gibi duruyorsa, daha küçük parçalara ayır ve iş listesinde bir sonraki bölüme at. (burada önemli olan, bir sonraki iş bambaşka bir şeyin parçasıysa, mesela biri iş biri okulla ilgiliyse, bunu yapma. aynı alanda bir şeyse yap) süreç içinde aklını dağıtacak bir şey geldiğinde başka bir kağıda yaz ve molada bak. (bkz: pomodoro tekniği)
  • fbi  (05.07.16 17:18:20 ~ 17:18:27) 
Hepimi bu konuda mağduruz...
snaparazziphoto.com

Şunu bir izleyin hem biraz gülersiniz hem de belki yararlı olur :)

www.youtube.com
  • qazaqwsx  (05.07.16 17:27:34) 
(bkz: #41636978)


  • feedback  (05.07.16 17:28:37) 
Oyun falan açıyorum ya da sevdiğim bir youtube kanalı (vsauce vs) onu izlerken birden 2 dakikalık bir ara veriyorum ve işe başlıyorum. Baktım sarmadı ne yapmak istiyorsam yapmaya devam ederken bir 2 dakikalık daha iş arası veriyorum. Böyle böyle en sonunda ya 2dk 2dk birikiyor işin çoğu bitmiş oluyor ya da başlamış bitirmiş oluyorum. Marşa basmak diyorum buna, 2dk kontağı çevir çalışmazsa aküyü bitirme. İşe ara vermek değil eğlenceye ara vermek.


  • ThomasJefferson  (05.07.16 17:39:59 ~ 17:40:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.