[]

blogspot yardım

blogspot ile yeni bir blog kurdum ama sorularım var;

1- blog'a nasıl dosya eklerim. örneğin excel dosyasını. blog'un kendi içerisine upload edebilir miyim yoksa rapidshare gibi bir siteye upload edip linkini mi verebilirim sadece?

2- blog adresim şu anda asdflskls.blogspot.com şeklinde bunu www.asdflskls.com şeklinde nasıl dönüştürebilirim? (blogspot'ta olmasına rağmen bazı blog'ların adresleri bu şekilde)

3- nasıl counter eklerim. google analytics'e kaydoldum ama blog'ta bildiğimiz en basitinden sayaç eklemek istiyorum. duyuru'da daha önce sorulmuş ama beceremedim. for dummies kıvanımda anlatabilir misiniz?

4- adsense ekledim ama burdan bi şey gelmeyeceğini biliyorum. ara sıra kendim tıklasam reklamlara hemen atılır mıyım? atılma eşiği nedir?

5- blog'ta değişiklik yaptığım zaman bazen hemen güncelleme yapmıyor? var mı bi ayarı yoksa beklemek mi lazım paşa paşa?

ek soru twitter'dan geliyor; tweet gönderirken linkin "bit.ly/adgadf" şekline nasıl getiriliyor? otomatik kendisi yapmıyor mu? yoksa bit.ly adresinden manuel mi kısaltılıyor linkler?

 
ek soru: twitter kendisi kısaltıyor. ama bazen kısaltmadığı da oluyor, ölçütleri neler bilmiyorum hiç.


  • holly golightly  (23.11.09 16:39:40) 
1. Excel dosyası direkt embed edilemiyor sanırım... Rapide yükleyip linkini verin.
2. O arkadaşlar "asdflskls.com" domainini para verip satın almış...ama siteyi baştan tasarlamak zor olduğundan blogspot'a yönlendirip geçmiş insanlar olmakta.
3. Tam olarak hatırlamamakla birlikte (Yöneticilik yaptığım bir blog yok şu an) üye olduğunuz sitelerden edindiğiniz html kodları...temanızdaki "gadget ekle"ye tıklayarak "html ekle" diyerek kopyalarsanız.. eklersiniz gibi.
4. Hiç bilmiyorum adsense olayını.
5. "Kaydet" demeyi unutmak diye bir şey var... Değişiklikleri kaydetmeden çıkmayın. Her hareketinizi onaylayın. Ben çok yapıyordum.
  • suda balik  (23.11.09 17:36:51 ~ 17:37:22) 
2- domain satın alıp blogspot arayüzü içinde ftp bilgilerini girerek oluyor.

4- muhtemelen atılırsın.
  • plainwalker  (23.11.09 17:53:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.