[]

wifi hotspot

merhaba...


şimdi çoğunuzun da bileceği üzre, joiku hotspot diye bir program var... bunu kullanıp diğer wifi cihazlara internet erişimi sağlıyoruz vs..

sanırım bu program ad hoc denilen bir bağlantı uyguluyormuş. hiçbir bilgim yok bu bağlantı türüyle ilgili.


sorunuma gelecek olursak...

ben bu programla bağlantı noktası oluşturduğumda, laptopun wifi bölümünde bu bağlantı çıkıyor ama ünlem işaretiyle birlikte çıkıyor... bağlan dediğim de ise, bağlanılamadı diyor.

bunu nasıl çözebilirim? çok önemli benim için :)

çözen arkadaşa hürmetlerimi sunacağımı bilsin.

 
dediğiniz programı ilk defa duydum ama internetten bir iki araştıma yaptım. belki işinize yarar. direkt copy paste yapıyorum.


Öncelikle cep telefonunuzun internet paylaşım özelliğini (ad-hoc) açınız. Bulunabilir hale getiriniz.


Normalde sağ alttaki (saatin yanındaki) ağ bağlantı sihirbazına tıklandığınızda ağı bulamadığınızı göreceksiniz. Şimdi Komut istemini (cmd.exe) çalıştırınız (C:\Windows\System32\cmd.exe yolunu izleyebilirsiniz)


netsh wlan show networks komutunu çalıştırınız. (Resimdeki gibi yazıp enter'a basınız) Daha sonra arama sonuçlarından SSID: yazan kısmın karşısındaki Bağlantı Adını not alınız. (Resimde kare içindeki yer)



Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni tıklayınız.



Yeni bağlantı veya ağ kurun'u tıklayınız.



Kablosuz ağa el ile bağlan'ı tıklayınız.


Ağ adına not ettiğiniz SSID kısmını yazınız, güvenlik türünü programınızın ayarlarına göre ayarlayınız. Genelde WEB'tir. Varsa Güvenlik Anahtarını (ağ şifrenizi) yazınız. Resimdeki gibi hiçbir kutucuğu işaretlemeyiniz ve İleri deyiniz.



Direk Kapat'ı tıklayınız.



Komut istemini (cmd.exe) çalıştırınız ve netsh wlan set profileparameter SSID'NİZBURAYA connectiontype=ibss yazıp Enter'a basınız.




Komut istemini (cmd.exe) çalıştırınız ve netsh wlan connect SSID'NİZBURAYA komutunu resimdeki gibi çalıştırınız.







NOT: Saatin yanındaki wireless işaretinden tıklayarak bağlantınızı görmemeniz normaldir. Ancak wireless simgesinin üzerine geldiğinizde bağlandığınızı göreceksiniz. Yeni aygıt yapmak eklerken sürekli bu işlemi yapmalısınız. Ancak daha önceki eklediğiniz bir aygıt için sadece Komut İstemi'ne (cmd.exe) netsh wlan connect SSID'NİZBURAYA çalıştırmanız yeterlidir.
  • nick ver bakim abine oradan  (29.06.16 16:02:19) 
çözümü şu şekilde oluyor, aynı sorunu olan arkadaşlar bu yontemle bağlanabilir

SETUP

This must be done only once per network.
• go to "Network and Sharing Center"
• click "Set up a new connection or network"
• double click "Manually connect to a wireless network"
• enter the SSID of the ad-hoc network (as shown by "netsh wlan show networks") into the "Network name" field
• configure security settings accordingly
• uncheck "Start this connection automatically" (important)
• click "Next", then "Close"

Run this command (important):
> netsh wlan set profileparameter <ssid> connectiontype=ibss

Replace <ssid> with the SSID of your network.

CONNECT

After setting up, run this command whenever you want to connect:
> netsh wlan connect <ssid>
  • lat menat uzza  (29.06.16 17:17:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.