[]

Yaşamak için gidilebilecek ülkeler?

Dünkü saldırıyla tamamen alakasız zira ülkeden temelli ayrılmaya karar vereli çok oldu.

Para topluyordum bir süredir ve şimdi bir birikime ulaşabildiğim için arkama bakmadan gitmek istiyorum.

Elimdeki para 40k$ + ev satarak bir 40k$ daha ekleyebilirim üzerine. Yani maksimum 80k para ayırabileceğim. İyi derecede İngilizce biliyorum, 27 yaşındayım.

Mümkünse Avrupa dışında hayatın çok pahalı olmadığı, elimdeki parayla sıfırdan başlayabileceğim bir ülke tavsiyesi istiyorum. Özellikle Güney Amerika ülkeleri çok ilgimi çekiyor ama oralarda yaşanabilir mi, elimdeki para yeter mi bilmiyorum.

Önceliğim gideceğim ülkede insanların siyaset hakkında konuşmaması, cana yakın olması, savaş/terör olaylarının olmaması vs. yani huzurlu bir şekilde ömrümü geçirebileceğim bir yer arıyorum kısacası.

Var mı benim düşüncemi eyleme döken arkadaşlarımız burada? Veya aynı planları kuran? Önerileriniz nelerdir?

 
Başlığı takip ediyorum.

80k$ bir çok yer için iyi bi para. Ama sıkıntı şu, para herhangi bir ülkeye elini kolunu sallayarak gitmene imkan sağlamıyor. Eğer milyon bazında paran yoksa, sponsorluk, evlilik, ankara anlaşması vb. gibi bir şeye mecbursun. Eğer sen başka bir yolunu biliyorsan merakla bekliyorum
  • try again fail again fail better  (29.06.16 15:21:26) 
avrupa'da bu parayla baltık ülkelerinden ev alınabilir diye tahmin ediyorum, benzer bir duyuruya cevap vermiştim geçenlerde ama şu an bulamıyorum maalesef. benim böyle bir imkanım olsa sanırım estonya'yı tercih ederdim ANCAK baltık ülkelerinde ciddi bir rusya saldırısı korkusu var. bir gece ansızın 82 narva 83 tallinn olabileceği gibi bu insancıklar huzur içinde yaşamaya da devam edebilirler. ben türkiye'den her şekilde iyidir deyip yerleşirim imkânım olsa ama "o kadar parayı estonya'ya gömmeyelim" diyeni de anlarım pekala.

güney amerika hakkında pek bilgim olmamakla birlikte o parayla gayet güzel düzen kurulur diye tahmin ediyorum. öyle bir şey yapacak olsam kolombiya'yı tercih ederdim sanırım... hem farc'la da barıştılar şimdi, nispeten güvenli ve düzgün bir ülke sayılır. güney amerika'da benim aşkım bebeyim şili'dir ama oralarda da tansiyon yüksek bu ara sanırım, bilemedim.

durumumuz çok benzer sayılmaz ama ben bir aksilik olmazsa ağustos'ta lviv'e yerleşiyorum, 22 yaşındayım. burada birinci sınıftaydım henüz. orada bir okula lisans için başvurdum, kabul aldım. araya danışman firma falan sokmayıp her şeyi kendim hallettim. hazırlıkta harç 3400 liraya, bölüm için de 3200 civarına denk geliyor. benim istanbul'da aylık masrafım 1000 lirayı aşıyor. orada okulun yurdunda kalacağım ki devlet finanse ettiği için aylık 30 lira gibi komik bir paraya geliyor. onu geçtim, eve çıkacağım desem, yanıma bir arkadaş bulup ayda 300 liraya gayet güzel yaşarım. otobüs/tramvay ücreti gün itibariyle 46 kuruşa denk geliyor ki buna öğrenci indirimi dahil değil. hastası olduğum kırmızı et, patates, soğan falan çok ucuz. kulağa çok komik gelebilir ama benim için önemli detaylar hepsi. üstüne üstlük 5 sene yurtdışında okuma, ukraynaca ve rusçayı çok iyi seviyede öğrenip diğer yabancı dilimi (ingilizce) geliştirme kısmı var... avantajım, internet üzerinden yapıp türk lirasıyla kazanabileceğim iki farklı işimin ve dolayısıyla ukrayna'da döviz kazanma şansımın bulunması. yoksa tabii ki ortalama maaşın 500 lira olduğu, doğusunda savaş yaşanan bir ülkeye gitmek çok süper bi' olay değil.

yine de ben kararımdan dolayı çok memnunum. ukrayna'da da yolsuzluğun bini bir para ama çocuklara "ölüyle cinsel ilişkiye girerseniz orucunuz bozulur" yazan kitaplar dağıtmıyorlar. ülkenin içinde bulunduğu duruma rağmen islamcı magandalar terör estiremiyor, orta ve batı ukrayna'da terör olayı sıfır. ülke de aşırı ucuz. lviv dediğin şehir zaten avrupa'nın dibinde, mimarisi olsun halkının kafa yapısı olsun avrupai sayılır.

ben sağ salim gider ve mezun olabilirsem, param olması durumunda baltık ülkelerine sapmayı düşünüyorum. master için hiç değilse mesela. kısa süreli projeler ya da. bence o bölgenin tek sıkıntısı rusların saldırma ihtimali, onun dışında ne terör uğrar ne başka bi' şey. ha yaşam tarzına bağlı olarak oralar seni çok sıkabilir, onu da düşünmek lazım. ben 3 ay evden çıkmasa eksikliğini hissetmeyecek birisi olarak izlanda'nın köyüne bile giderim yani ama herkes öyle değil, sosyallikler seksler gırla.
  • der meister  (29.06.16 15:30:13 ~ 15:39:50) 
o kadar param olsa yeni zelandaya yerleşirdim.


  • dedim ben sana  (29.06.16 15:39:37) 
kibris'a gidebilirsiniz.

ya da

bosna

ya da

Kazakistan

ya da

malta

ya da

portekiz
  • for the record  (29.06.16 15:51:30) 
Galiba Avustralya, Kanada, yukarda Yeni Zelanda da denmiş, hiçbir bilgim yok ama o da uygundur herhalde, bu tip ülkeler sana gider. Gerçi para yeter mi bilemem, onu oralarda konaklayanlar söyler. Güney Amerika'nın uzaktan göründüğü gibi olmadığını düşünüyorum. Yalnız tamamen cahilim o coğrafya hakkında, sadece tahmin yürütüyorum. Yani düşünüyorum da Kolombiya'da, Uruguay'da, Şili'de falan yaşanmaz gibi geliyor bana. Bir de biliyorsun geçenlerde elemanın teki polisten resmen dayak yedi Uruguay'da. Fazla göçmen alan bölgeler değil buralar. Bölge halkının yabancıya alışkın olması şart. Hatta bu özelliği ilk sıraya koymalısın. Sanmıyorum ki hayat oralarda bir yabancı için hayal ettiğimiz gibi olsun. Bu yüzden benim aklıma direkt Kanada geliyor. En ideal ülke sanki bir yabancı için. Ha ben Avrupa'yı sevdiğim için Almanya'ya geldim. Fakat daha fazla param olsaydı Abd ya da Kanada düşünürdüm sanırım.


  • soso  (29.06.16 15:51:59 ~ 15:52:43) 
Kanada'yı mevsim şartlarından dolayı düşünmüyorum. Avustralya için ise vize alımı gerçekten çok çok zor. Yeni Zelanda ise seçeneklerim arasında.


  • tendra van case  (29.06.16 15:54:44) 
meslek ne?


  • screamshot  (29.06.16 15:55:16) 
paranız olsa da ülkeler hadi ne zaman geliyorsun diye beklemiyorlar. göçmen kabul şartlarını araştırmanız gerek.

mesleğiniz nedir, o ülkede bu meslekteki insanlara ihtiyaç var mı ve ülkenin bu konuda bir politikası var mı bakmak lazım.
  • fever  (29.06.16 15:57:26) 
Tayland'a gidip hostel açın.
Daha yakın istiyorsanız Belgrad'da hostel ya da 3. nesil kahveci açın.
Olur yani pek de güzel.
  • whoosie  (29.06.16 15:57:29) 
Bu arada Vancouver nispeten iyi deniyor aslında mevsim şartları açısından fakat epey pahalı olduğunu da duymuştum.


  • soso  (29.06.16 15:57:32) 
Siyaset bilimi/Uluslararası ilişkiler okudum ama farklı alanlarda alakasız işlerde çalıştım bugüne kadar. Mesleğim şudur diyemiyorum açıkçası.

+ Amerika'da akrabalarım var ama gerek siyasal durumlar gerek stres vs gibi konularda Türkiye'den çok da farklı olmadığını düşünüyorum atmosferin.
  • tendra van case  (29.06.16 16:00:05 ~ 16:07:32) 
Tekrar salça oluyorum duyuruna ama yapman gereken Reddit'te düşündüğün ülkelere ait subreddit'lere yazmaktır bana kalırsa. Sonuçta özellikle Güney Amerika için orada halihazırda yaşayan kişilerden fikir almak çok daha sağlıklı bence, zira turistik gezi ile yaşamak aynı şey değil. Mesela turistlere sorsan İstanbul hala tam bir cennet, halbuki durum pek de öyle değil. Terörden falan bağımsız konuşuyorum. Öte yandan ekonomideki bozukluktan ötürü ülkesini terk eden birçok Arjantinli ile tanıştım Berlin'de. Şikayet edip duruyorlardı. Gerçi hükümetleri değişiyordu, belki onunla alakalı bir değişim de geçimişlerdir, bilemiyorum. Eğer ciddiysen bence direkt yaşayanların fikrini al.

www.reddit.com
www.reddit.com
www.reddit.com
...vs.
  • soso  (29.06.16 16:34:40) 
Takipteyim.
der meister +1
Lviv yasanabilecek bir sehir. En azindan belli bir sure.
  • megacracker  (29.06.16 16:44:18) 
27 yaşında 40k nasıl yaptın aga?

Ben de aynı yaştayım cebimde 130 euro var. Ama neyse ki bir şekilde sittir olup gittim ülkeden.

Gel almanya'ya dönerci açak.
  • bushido77  (29.06.16 17:01:05) 
ya bu ülkenin sizin gibi aydın insanlara ihtiyacı var, nereye gidiyorsunuz?
şaka şaka sen de git, laikçi der meister da gitsin, ülke bize kalsın)))

  • ne nicki be  (29.06.16 17:29:17 ~ 17:53:21) 
Arkadaşlar biraz cahilce olucak bağışlayın ama, mesela bu 80 bin dolar hangi şekilde yurtdışına çıkarılabiliyor ev almak için? Ya da ev alırken o para evin sahibine vs nasıl ödeniyor?


  • brasileiro  (29.06.16 18:49:46) 
@ne nicki be aynen kanki çomar çomara takılırsınız artık:)


  • nothing in my way  (29.06.16 19:07:54) 
@brasileiro,

Ülkeler arasında değişiklik gösteren bir durum. Mesela Amerika'ya gittiğinizde dilersen yanında 1 milyon dolarla dahi giriş yapabilirsin. Herhangi bir kaynak göstermen gerekmiyor bunun için. Bazı ülkelerdeyse 15 bin dolar üstü her para için gelir kaynağı göstermen şart. Gerek havaalanında gerek ise banka transferlerinde. Ülke kanunlarına bakmak lazım.
  • tendra van case  (29.06.16 19:34:18) 
(bkz: uruguay vatandaşlığına geçmek) diye bir başlık var ama bilgim yok. Bi bakabilirsiniz.


  • Euxinos007  (29.06.16 20:05:29) 
ya allah aşkına, kanada düşünmüyorum falan denmiş. kanada seni düşünüyor mu bir sorsana. 80 bin doları olan herkes kanada'ya yerleşebilseydi kanada'nın nüfusu 1 milyar falan olurdu herhalde.

yeni zelanda da aynı. 240 bin lira çok para değil ki. iş falan kurman için genelde 500 bin dolar falan gibi meblağlar isteniyor zaten.
  • bohr atom modeli  (29.06.16 20:10:41) 
@bohr atom modeli; bir master programından kabul alabilirse alır, vizeye başvurur ve gider işte. Okul parasını rahatlıkla çıkarıyor. Okula harcadığı para kadar da cebine kalıyor, onla da masraflarını karşılar, bir de okurken bir şekilde ek iş bulduğunu farz edelim. Master'dan sonraysa birkaç yere başvurur ve adamakıllı bir çalışma izniyle Kanada'da çok daha yerleşik bir hayata geçmiş olur. Anlamadım ki bu anlamsız atarının sebebini.


  • soso  (29.06.16 20:17:51) 
okumak olabilir onu düşünmedim. ben direkt göçmenlik olarak düşündüm.


  • bohr atom modeli  (29.06.16 20:19:28) 
italya toscana yada calabria bölgelerindeki koylerden birinde o paraya ev alır kucuk de bi iş kurarsın çiftçilik yada cafe falan. hayali bile guzel.


  • benmari usulu  (29.06.16 20:57:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.