[]

Üst komşunun ayak seslerini engelleyecek kulaklık?

Ses yalıtımından nasiplenmemiş bir evdeyim. Sessizlik ve karanlık içinde yaşamayı tercih eden biri olarak psikoloik işkence çekiyorum baya. Bütün konuşmaları, burun çekmeleri öksürmeleri, gün aşırı temizlik yaparken ordan oraya mobilya sürüklemeleri, hiç kapatmadıkları televizyon sesi vs hepsi 7/24 dolby digital kalitesinde geliyor. Onlara söyleniyorum gibi ama kendi suçları değil ki gidip uyarayım, evin yalıtımı yok, nefes alsalar buradan duyuluyor zaten.

Birkaç ay önce de buraya kulaklık sormuştum bu durum için, öneriler üzerine 3m kulak tıkacı aldım. Hiç yoktan iyi oldu ama pek kesti diyemem. Bir süredir hem tıkaç takıp hem de saç kurutma sesi videosu açıyorum, o şekilde insan ve televizyon sesleri yok edilebiliyor. Çok sevdiğim bu sesten de bıkmaya başladım ama alternatiften iyi. Yine de sessizlik özlemi çekiyorum yoğun şekilde. Eskiden olsa sürekli yüksek ses müzik açardım ama ondan da çabuk yorulduğum bir kafadayım şu an.

Lakin bu kulaklık+white noise çözümü de odayı titreten ayak sesini engelleyemiyor. Kulaklığa rağmen her adım bana sanki godzillanın ayak sesi gibi geliyor, ciddi ciddi kalbim hopluyor sürekli. Ufaktan delirme eşiğine geliyorum artık bazen gözlerim doluyor "asla bitmicek bir işkencenin içine düştüm" diye bazen sinir krizine giriyorum. Taşınmak dışında bir çözüm yok o da birkaç ay daha mümkün değil.

Bunu da önleyen tek şey elimle kulaklarımı iyice bastırarak kapatmam. Aynı etkiyi yapacak bir kulaklık mevcut mudur bildiğiniz? Aşırı pahalı da olsa sorun değil.

 
Mutlak sessizlik : Howard Leight Max UF Foam Ear Plugs (NRR 33).


  • shadowcat  (12.06.16 11:29:46 ~ 11:30:06) 
bence ev değişikliği.


  • jamiro  (12.06.16 12:18:28) 
kanser olmadan ev değiştir.


  • glamdr1ng  (12.06.16 12:21:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.