[]

Oruçluyum diye işini bilerek aksatanlar

Niyetli olduğundan daha rahata kaçmak için işini hakkıyla yapmayanlara iyi bakmıyorum, tasvip etmiyorum. İbadetini yapıyor diye hoş karşılamak istemiyorum. Madem yaptığın işin hakkını vermeyeceksin tutma o zaman. Piyasa aç, üretip satmazsan kimse satın alıp para vermez. Neyse kızıyorum böyle durumlara. Yetmiş kadar sorumlu olduğum personel var, yok onu yapmaz, bunu yapmaz. Yapmam diyen varsa bana gelsin diyorum, gelen de yok. Ha diyecek bir şeyim de yok, zorla yaptıramam orası da ayrı ama en azından ben bileyim. Brn yanlış mı düşünüyorum? Öyleyse sizce doğrusu ne?




 
iş gücü düşüyor dolayısıyla ya oruç tutmayan işçiye yükleniliyor ya da vermlilik düşerek patrona zarar yazılıyor. kul hakkı var. takkeli kapitalistler bunu açıklasın.


  • FeykIM  (07.06.16 01:20:11) 
Bilerek aksatma gözüyle bakarsanız zaten hep kızarsınız. Olaya dinin gereği olarak bakın, inanların "yaza geldi günler uzun" diye aksatma lüksünün olmadığını kabul edin derim. Evet diğer tarafta aldığını hak etme, helal kazanç durumları da var ki görece daha değerli (fetva verdim:) kul hakkı yememek... Bence oruç olmadığı halde oruç gibi takılanları tespit edebiliyorsanız onları zorlayın biraz.


  • Aman Sen de  (07.06.16 07:36:52) 
Ofise temizlik için çağırdığımız kadın dün tam gün için ücret aldığı halde ben oruçluyum işim bitti deyip 12:30 da çekmiş gitmiş. sekreterde parasını tam gün vermiş zira o an ben ofiste yoktum, zaten ben çıktım kadın çıkmış. temizliğide son derece üstünkörü yapmış. yani mantıken tüm günde bitirebildiği bir yeri 3 saatte yapmasına imkan yok zaten. e oruç tutuyor ama hakkı olmayan parayı gayet rahatça alıyor bu durumda. zaten çok zorlanacaksa phoebe hanım ben ramazanda gelemiyorum desin, sorun değil.

şimdi arayıp tam gün parası verilmiş ancak yarım gün çalıştınız ve temizlikten memnun kalmadık bu sefer, yarım gün daha gelmenizi bekliyorum diyeceğim. hemen ama oruçtumda falan diye başlayacak.

sizin gibi düşünüyorum bende, ibadeti kendin için yapıyorsun, işleri aksatmak veya savsaklamak için bahane olmamalı. biz zaten birden fazla personel çalışan şubelerimizde her gün birini 5'te gönderiyoruz oruçlu oldukları, turistik yerler aşırı sıcak, oralarda çalıştıkları için. bunu ayrıca almanya'ya izah ediyoruz, oruç olmayan personelimizin gönlünü alıyoruz bu durumlar için falan filan. ama suistimale döndü mü tepem atıyor, kimse kusura bakmasın.
  • Phoebe  (07.06.16 08:29:08 ~ 09:27:37) 
adamın tuttuğu oruçtan patrona ne? mesai arkadaşına ne?

adam oruç tutacak diye işyerinde işler aksıyorsa KOVARIM. bitti gitti.

oruç denen şey zaten sabır işidir, hayatın normal akışına aç ve susuz bir şekilde devam etmektir.
devam edemiyorsan tutma. tutuyorsan akışı bozma.
  • tchuck  (07.06.16 08:30:55) 
Acayip abartiyorsun .alti üstü 1 ay .ben de oruç tutuyorum,en uzun günlerde bile tuttum .bir donem çalıştigim ofiste işim gereği tum gun sokakta olmam gerekiyordu. Yaz günleri ıstanbul sicak ,sürekli geziyorum.ofiste kimse oruç tutmazken acil olmayan işler için bilr sokaktaydim tüm gün.
Oruç tutan patronumun da tutmayan şefimun de bi kere aklina gelmedi sen de biraz dinlen demek. Bu düşüncesizlikten başka bir şey degil. Yan masamda yemek yeseler rahatsız etmezdi bu kadar çünkü inan verimin düşüyor. Ki ben işten kaçacak son insanim.
Cok istiyosaniz cikarin o işçileri. feshin son çare olmasi ilkesi gereği o işçiler tazminatla işe geri dönecek. Eminim.
  • cabiday  (07.06.16 08:40:35) 
Aman Sen de +1


  • lostys  (07.06.16 08:41:38) 
5000 den fazla çalışanı olan kurumsal bir firmada çalışıyorum. ramazan nedeniyle mesai yarım saat kısaltıldı (sabahları yarım saat geç başlıyor, aynı saatte çıkıyoruz). sanmıyorum ki ramazanda bu kurum zarar etsin. hatta bu jest çalışanların gözünde çok değerli ve işe bağlılığı daha da artırıyor. kolaylaştırın, zorlaştırmayın. sevdirin, nefret ettirmeyin.


  • animalman  (07.06.16 08:53:17) 
Bazi insanlar ibadeti tam yapip insanlara iyi davranmaz veya gorevini aksatirlAr. Akillari sira ibadetin tek basina yeterli olacagini, boylece diger insanlara iyi davranmak zorunda kalmayacaklarini dusunuyorlar heralde.


  • EasyTiger  (07.06.16 10:07:10) 
Phoebe +1

Animalman konunun performans düşüklüğünden dolayı zarar etmek olduğunu sanmıyorum. Konu oruç olan sürenin nasıl enerji tasarrufu ile geçirildiği de değil. Orucu uykuya tutturmak falan hep dini konular.

Konu tamamen kendi inancı ve sorunu olan bir mevzuda bilerek iş yavaşlatması/yapmaması ve seni bunu kabullenmek zorunda düşünmesi.

Hani ben sanmıyorum ki Goddard'a gelip "ben oruç tutuyorum, bugün sorumlu olduğum işleri bitirdim yarım saat erken çıksam hatta ramazan boyunca işimi erken bitirip erken çıksam sorun olur mu?" hatta onu bile demeyip, oruçlu olduğunu belirtip, normalde çalıştığına 100% dersek %75-80 ile çalışabileceğini belirtip durumunu açıkladığında bu kadar sorun edeceğini. Hatta (son olarak) firma bünyesinde giriş - çıkış veya çalışma temposu hakkında karar alınsa da bu şekilde bakacağını sanmıyorum. Sorun bir nevi şöyle:

Ekende yok, biçende yok
Yiyende ortak oruçlu..
  • nawar  (07.06.16 10:19:48) 
Kardeş grçmiş senelerdr oruçluyken güneş altında iş sebebiyle 10-12 km yürümem gerekiyordu. Ben işimi aksatmadım. Kimseninde aksatma hakkı yok.

Animalman'ın dediği gibi bir uygulama tabiki mükemmel, ama bizzat her ramazanda tam oruç tutan biri olarak, Phobe'nin dediği tarz çalışana siktiri çekip işten atardım. Oruç ihmalkarlık veya tembellik için bir bahane değildir, zor koşullar altında nefsi adam etmektir
  • KaraSakall  (07.06.16 10:48:17) 
söylediklerinize tabi ki katılıyorum, demek istediğim siz oruç tutanlara herhangi bir konuda jest yapıp kolaylık sağlarsanız onların da işi aksatma eğilimi olmaz. motive etmekte fayda var, onu demeye çalışıyorum. elbette kimse "ben oruç tutuyorum, tam performans çalışmam" diyemez.


  • animalman  (07.06.16 11:02:38) 
@nawar +1

Adam oruçta zora gelmesin diye ben neden yaptığım işten ödün veriyorum.
  • Goddard  (07.06.16 12:20:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.