[]

Ramazan davulcusu sorunsalı

Herkese merhaba,

Mahallemizdeki ramazan davulcusu her gece 2 kere davulu patlatırcasına çalarak, mahallenin delikanlarını peşine takıp bağrış çağrış geçmeye başladı yine. Yılın bu zamanını korkuyla bekler olduk. Her gece zıplayarak uyanıp kalp çarpıntılarıyla uyumaya çalışmak istemiyorum. Şikayet edebileceğim yeri öğrenmek için önce Belediyeyi aradım, onlar biz değil Kaymakamlık ilgileniyor dediler. Kaymakamlığın dünyadan haberi yok, Belediyeyi arayın diyorlar.

Ne yapılabilir, daha önce bu işi çözmüş biri var mı? Gelenek, göremek, ramazanın tadı burada diyenlere peşinen bu para tuzağının artık gelenekle alakası olmadığını söylemek isterim. Adam sarhoş yahu resmen.

 
davulcu ile uyanmayan bir tek ben varım sanırım dünyada, şunca yıllık hayatımda bi sürü yerde yaşadım/uyudum ramazan boyunca hiç davulcu sesi duymadım.

Davulcular vardı mahallede dolaşıyorlardı sahur için kalktıktan sonra ara sıra duyardım.

Edit: durumu belediyeye şikayet et.
  • basond  (06.06.16 12:42:01 ~ 12:42:43) 
bu işi çözebileceğinizi sanmıyorum. çünkü bu adamlar ruhsat filan alıyolar resmi olarak. gürültü işine zabıta bakıyor zaten benim bildiğim ama dediğim gibi çözümü yok.


  • elorelia  (06.06.16 12:42:23) 
bir müslüman olarak anlayamadığım onlarca şeyden biri de bu ramazan davulu... bunu çalanlar genellikle romanlar oluyor. saz çalan adamlar yani. bu işi kesseler bırakmazlar, çünkü canlıyı bir şekilde cebine koyuyor.

nefret ediyorum ben de. kardeşim ben saat 3'te kalkacağım sahura, beni neden 2'de dan dan rahatsız ediyorsun? beni geç millet oruca kalkmak istemiyor, hastadır, canı istemez, müslüman değildir, vs... yıl olmuş 2016, sen ne diye geziniyorsun hala dan dan dan diye? çaldığın da bir boka benzese. gram estetik payı yok. varsa yoksa güm güm güm.
  • mermize  (06.06.16 13:05:27) 
zamanında bazı belediyeler yasaklamış: www.milliyet.com.tr

Haber içeriğine göre belediye diyorum ben de. Mahalle muhtarı ile durumu görüşsenize bir de?
  • kaymaktutmayansicaksut  (06.06.16 13:06:02) 
Belediye de kaymakamlık da işi üstüne almıyor işte, Belediyeye yasak mı diyorum yasak diyor, zabıtaya aktarıyor. Zabıta biz bakmıyoruz kaymakamlığı arayın diyor. Kısır döngü gerçekten. Mahalle gelenekçi bi mahalle, muhtardan ya da komşulardan çok destek alabileceğimizi sanmıyorum. Adam direkt bazı insanların ismine mani yazıyo filan hatta X(


  • minguinho  (06.06.16 14:08:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.