[]

Fotoğraftan beğenmeyip gerçekte gördüğünüzde beğendiğiniz

İnsanlar var mı? Fotoğrafta farklı çıkıyor insan, gerçekte görünce çok hoş görünüyor misal. Var mı böyle deneyimi olan?




 
Evet. Fotojenik olmayıp gerçekte çok güzel olan insanlar var.


  • Polaroid  (28.05.16 12:32:29) 
elbette var. fotojenik olmak-olmamak diye bir olay var

genelde erkekler için geçerli bir durum bu ama sanırım. fotoğrafta eh işte diyorsun, bi görüyorsun leonardo dicaprio.

kadınlarda tam tersi oluyor ama tahminimce.
  • lisa  (28.05.16 12:40:27) 
bana hep öyle diyolar. netten tanışıp buluştuğum kişilerin istisnasız hepsinden gerçekte fotoğraflarda göründüğünden çok çok daha güzel ve etkileyici olduğumu duydum. :( keşke fotojenik olsaydım


  • ambrosia  (28.05.16 12:41:03) 
@abrosia, bi arkadaş fotoğrafta neysen osun demişti tabi kendisi aşırı fotojenik bi arkadaştı :)
Merak ettim şimdi ama nasıl olabilir o kadar :)

  • Goddard  (28.05.16 12:47:16) 
Bence de çoğunlukla erkeklerde oluyor. Kadınlarda pek o kadar denk gelmedim.

Ayrıca çok da bir fark olduğuna da inanmıyorum. Birisi demiş 'eh işte'den leonardo dicaprio'ya yükseliyor diye, öyle bir şey gerçekten imkansız. Fotoğrafta ne isen osundur da çok doğru değil ama fotoğrafta ne isen 'hemen hemen' osundur. Yani öyle fotoğrafta çok kötü çıkıyorum ama gerçekte mühteşemim yaaa:( diyenler pek inandırıcı gelmiyor. Fotoğrafta 4/10'sa gerçekte max 6/10 olabilir biri bence. Öyle 4'ten 8-9'a atlama diye bir şey imkansız. Bir makine ne kadar kötü çekebilir allah aşkına, ne yapacak burnunuza kemer mi ekleyecek, ağzınızı burnunuzu mu yamultacak? En fazla şey olabilir, çıplak gözle fark edilmeyen kusurlarınızı (ki bence bunların en yaygını çene ve burun yamukluğu) gözle görünür hale getirir. Insanlar da sizi o kusurlarınızla görür, sonra gerçek halinizi görünce çıplak gözle o kusurları fark etmeyince 'aaa o kadar da çirkin değilmiş' olur. Çıplak gözle herkes daha simetriktir. Fotojenik olup/olmamak da tamamen bununla alakalı zaten. Yoksa fotoğraf olmayan şeyleri eklemez. Yanlış bir açıdan çekinmiş olabilirsiniz falan ama zaten onun için de 10 üzerinden 2 puanlık bir artış sağlayabilir dedim zaten, gerisi de mümkün değil bence.
  • equine  (28.05.16 12:55:28) 
Bununla ilgili bir deneyler var. Eğer filtre,vb. kullanılmamışsa ya da ortada istisnai bir fotojeniklikten bahsedilmiyorsa, insanlar videolarda ya da hareket ettiği görüntülerde fotoğraflarından daha güzel algılanıyorlar.

www.forbes.com
Şurada şu şekilde anlatılıyor: İnsanların videosunu ve bu videodan çekilmiş 1200 görüntüyü incelediklerinde videoyu çekici bulanlar istatistiksel olarak anlamlı bir fazlalıkta. Bunu da şöyle açıklıyorlar: Beynimiz hareketsiz bir duruş gördüğünde tek bir duruşu inceliyor. Hareketlerde ise tüm o anların ortalamasını inceliyor, yani kafamız tüm o anların beklenen değerini veren bir integralini alıyor matematiksel olarak. Aynı şey, üç boyutlu hareket için de geçerli.

Geçerli olmadığı tek durum, sosyal medya profil fotoğrafları. Hareketli halimiz tüm anlarımızın ortalaması ise sosyal medya fotoğrafı tüm anlarımızın değil ama görüntümüz alınan anların en iyisi. Dolayısıyla, bu durum profil fotoğrafları için değil, normal an fotoğrafı için söylenebilir. Tabii, kişi sosyal medya profiline ortalama bir fotoğraf koyuyorsa, söyleyebiliriz yine.
  • aychovsky  (28.05.16 12:58:42 ~ 13:01:28) 
bunun sebebi fotoğrafların iki boyutlu olması


  • kiss my irish ass  (28.05.16 13:37:23) 
tam tersi fotoğrafta beğendiğim ama gerçekte fotoğraftakinden alakasız insanlar gördüm. fotoğrafa güvenmeyin derim. filtreler icat oldu mertlik bozuldu ya zaten. :D


  • kakao  (28.05.16 14:07:35) 
ben her fotoğrafımda çok farklı kişiler gibi çıkıyormuşum, çok kişiden duydum bunu ve fotoğraflarımdan daha iyi durduğumu da söylerler. iyisi buysa fotoğraflarda nasıl çıkıyorsam artık asdfghk.


  • devilred  (28.05.16 14:13:47) 
tam tersi benim icin. fotograflarda daha guzelmisim gercekte daha kotuymusum gibi algiliyorum. yuvarlak bir yuzum var onunla mi alakali diye dusunmedim degil...

@equine

cene ve burun yamuklugu ciplak gozle niye fark edilmiyor ki? fotograflara oranla daha da netlesmesi gerekmez mi kusurlarin??
  • ferdinand griffonn  (28.05.16 14:48:04) 
@goddard "fotoğrafta çok tipsiz gerçekte çok güzel olma durumu" değil bahsettiğim. fotoğrafta 7x güzel olup gerçekte 10x güzel olma gibi. işin içine boy pos, hareketler, gülüş, ses tonu, yürüyüş, endam, mimikler falan girince insanlar 2 boyutlu hallerinden çok farklı oluyorlar. fotoda ağır tipsiz olan birinin gerçekte çok güzel olması biraz imkansız gerçekten de.


  • ambrosia  (28.05.16 15:10:51) 
Fotolarda vasati bir seyim. 3 boyutluyken bir farkliymisim. 3. boyutumu pek sevdigim soylenemez :(


  • shadowcat  (28.05.16 17:12:42) 
sürüyle var. çoğu da kadın. bunun sebebi de kadınların güzel çıkmak için çok kasması.


  • lucius marcus  (28.05.16 17:47:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.