[]

bilgisayardan anlayanlar, sözüm size. acil cevaba müteşekkir olurum!

evdeki eski masaüstü bilgisayarı tv ye bağladım ve şimdi biraz da güzelleştirmek istiyorum. bu sebeple ilk planda ram ve ekran kartını yükseltme arzusundayım ama bunlarla ilgili çok bilgim yok. gugılda biraz araştırıp everest diye bi program indridim ve bilgisayarımın özelliklerini görebildim bu sayede. bunları aşağıya yazıyorum. buna göre bana öenerebileceğiniz ram ve ekran kartı tipleri hangisidir. mümkünse link vererek gösterirseniz sevinirim. ayrıca kesin emin olanlar cevap verirse daha kısa sürede işim hallolur.

not: amaç call of duty ya da sims3 tarzı oyunları sıçmadan oynayabilmek.

marka: escort bilgisayar
işletim sist: ms xp professional (32 bit)
anakart: fujitsu siemens d1555.01
anakart çipseti: sıs648(fx)
bios türü: phoenix (04/02/03)
cpu türü: intel pentium 4, 2400 mhz (18x133)
görüntü bağd.: nvidia geforce mx440 with agp8x (64 mb)

bellek birimi özellikleri

birim boyutu: 256 mb (2 ranks, 4 banks)
bellek türü: ddr sdram
bellek hızı: pc2100 (133 mhz)

başka bir bilgiye ihtiyaç varsa lütfen söyleyin. eğer kısa sürede cevap gelirse derhal çıkıp media markt tan falan parçaları almayı planlıyorum.

 
eheh,

yeni bilg al abi, bosver ugrasma bunla.

anakart islemci ekran kartı ram ve power supply degismeli.
  • bryan fury  (15.11.09 17:02:46) 
ya yeni bilgisayar var zaten. ben mis gibi çalışan bilgisayarı azcık daha efektif hale getirme arzusundayım sadece. taam abartı oyunlar çalışmasın ama azcık hızlansın işte be.


  • hevipeyra  (15.11.09 17:04:29) 
Fujitsunun sitesinden d1555 modeline baktım. 2 tane var, a ve c serisi. Aynıdırlar muhtemelen. DDR 333 e kadar, totalde 2 Gb destekliyor görünen. DDR 400 desteklemiyor anladığım kadarıyla. Totalde 1 Gb a çıkartırsanız rami, makine baya bir rahatlar. Ekran kartı olarak da nvidia fx5200(256 mb) işinizi görür. Çok da fazla harcama yapmanızı tavsiye etmem.

Ama siz ne olur ne olmaz, yukardaki raporu yanınıza alıp gidin, satış elemanı daha iyi yardımcı olur size.

Not:Ekran kartınızın slotu agp, pci-express almayın sakın, uymaz.
  • togi  (15.11.09 17:09:24) 
O bilgisayara alacağın her parça ölü yatırımdır.


  • xyz  (15.11.09 18:53:10) 
radeon 9700pro bulabilirseniz o da işinizi görür agp tabi

gerçi pci express'i varmı bilmiyorum
  • yuto  (15.11.09 19:08:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.