[]

makale/tez'de kaynak verme

1. internet siteleri için nasıl kaynak gösteriyoruz, örneğin wiki'den bir tanım aldıysak.

2. örneğin bölüm 1'de bir makaleyi kaynak gösterdim (ahmet, 2009) şeklinde, daha sonra bölüm 2'de 3 paragraf üst üste yine aynı kaynaktan bilgi verdim, bu sefer bunu nasıl kaynak gösteriyoruz?

teşekkürler.

 
1- cumle sonundaki kelimenin sag ustune kucuk sayi koyuyorum. onra referencesta ayni sayinin karsisina linki ekliyorum.


  • baldur2  (21.05.16 15:37:01 ~ 15:37:12) 
ms office de yukaridan kaynak ekleyip daha sonra da formatini kendisi olusturuyor.

support.office.com
  • Kreuzberg  (21.05.16 15:55:21) 
Bu duyuruları hep görüyorum ama tez ve makale yazma aşamasına gelen birinin referans vermeyi araştırıp öğrenmemesini, ya da ona öğretilmemesini çok fazla yadırgadığımdan bir şey yazmaya da çekiniyordum ama bu sefer yazacağım.

3 temel kaynak gösterme yöntemi vardır. Bunlar yalnızca kaynaklarla ve referanlaslarla ilgilenmezler, bir makalenin ya da tezin başlık sitillerini, kenar boşlukların ya da sondaki kaynakça metni ve benzeri bir çok şeyi belirlerler. Bu yöntemler APA, MLA VE Chicago/Turabian yönetmleridir. Hepsinin refere edişi farklıdır. Kurumunuzun/enstitünüzün/dersin hocanızın/makalenin editörlerinin hangi kaynak gösterme yöntemini kullandığını öğrenmelisiniz, eğer size bu bildirilmediyse. Bu yöntemlere dair internette geniş açıklamalar var, hatta bu yöntemlerin 'edition'ları çıkar, yeni bir çok şey ekler ve değiştirirler. Kendilerine ait basılı kitapları da vardır, her şeyi ince ince anlattıkları, mesela editörlü kitaplar, iki editörlü kitaplar, internet siteleri, tekrar eden referanslar, ibid. op cit. gibi latince kullanılan kısaltmalar, hepsini bu yöntemleri araştırırsanız bulabilirsiniz. İngilizce çok rahat ulaşabilirsiniz, Türkçe'de kaynak gösterme biçimleri diye aratırsanız muhtemelene işinize yarar bir şey çıkar. Kolay gelsin.
  • shadowcat  (21.05.16 15:57:52 ~ 15:59:02) 
wiki'ye atıfta bulunmak zinhar haramdır.


  • alperz  (21.05.16 17:47:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.