[]

e-kitap okuyucular

çok kitap okuyorum ve işim gereği bir yerde uzun süre yaşama sansım yok dolayısıyla sürekli kitaplarımı elden çıkarmak zorunda kalıyorum. bu nedenle e-kitap okuyucu almayı düşünüyorum. yorumları okuduktan sonra 3 model arasında kararsız kaldım Sony PRS-505, Sony PRS-600 ve CyBook Opus. en çok aklıma takılan kısım, acaba gercek kitap okumakla aynı olur mu? normalde bilgisayar ekranında iki cümleden uzun okuyamam ama e-ink teknolojisinin daha farklı olduğu iddia ediliyor.

bir de ikinci soru, e-book okuyucusu yerine, zaten son zamanlarda almayı düşündüğüm nokia 5800, n97, iphone vs benzeri bir telefon alıp aynı zamanda kitap okumak için kullanmak mümkün olur mu? gerçek kitap veya ebook okuyucularından çok farklı mı olur?


 
telefondan okumanın pek keyif vereceğini sanmıyorum. neticede en büyük telefon ekranı bile bir kitabın yanında küçücük kalıyor. walkbook diye bir alet vardı, baya güzele benziyordu.


  • fortisvita  (15.11.09 15:17:47) 
kindle dusunmez misiniz?


  • okuryazar  (15.11.09 18:06:17) 
kindle ile amazon tekelinde olma durumu oldugu icin dusunmedim


  • very pigmented melanosome  (15.11.09 18:09:02) 
bende ingilizce kitapların(ders vs) kolay bulunamaması dolayısıyla bir çözüm bulmaya çalıştım. PSP üzerinden kitap okumayı denedim ama çok harika olduğunu söyleyemem. Telefonlarda da bu işin daha beter olacağını düşünüyorum. Eğer alabiliyorsanız o aletler daha iyi bir okuma sağlıyor diye biliyorum. PSP'e dönecek olursak belki onu da almak isteyebilirsiniz. Çok iyi olmasada idare eder düzeyde kitap okumayı sağlıyor.


  • maresal jedi  (15.11.09 18:34:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.