[]

Fazlı uyku yapan var mı? (parçalı uyku, einstein uykusu vs )

4 saatte bir yirmi dakika uyumak gibi. yani günde 2.5 3 saat uyumuş oluyorsun ama rem uykusunu geçirdiğn için tatmin olmuş oluyorsun.

Bana bu fazla geleceği için 6 saatte 45 dakika ya da 10 saatte 2 saat ya da 48 saatte 10 saat gibi şeyler düşünüyıorum. BUnlar biraz fazlası oluyor o sürenin aslında.


15-20 gün içinde yetiştirmem gereken tez var da. O sebeple uykumu düzenlemem lazım. bir hafta olsa az uyurum da. böyle olunca daha farklı şeyler gerekiyor.

burda bir kaç bilgi:

tr.wikipedia.org

www.fastcompany.com

en.wikipedia.org




Daha uzun ömüre sebep olduğu ve öğrenmeyi kolaylaştırdğı söyleniyor. bu gibi faydalara ihrtiyacım yok da, tek derdim dinç kalabileyim. günde 18 saat ekrana bakacağım.

Hayatım boyu devam ettirmek isteirm hoşuma giderse de modern dünyada zor gibi. iş yerinde yolda vs uyumak.

 
bu öyle hop diye geçilebilecek bir şey değil. 1 ay önceden yavaş yavaş alışman lazım zaten. kaldı ki süreç sonunda da vücudun kabul etmeyebilir böyle bir düzeni yine de.

öte yandan, bunu yaptığında gerçekten uyku dışında kalan tüm vaktini dolu dolu geçirebileceğini mi düşünüyorsun? mesela şu anda 8 saat uyuyorsan, kalan 16 saatinin 12 saatini tezine ayırabiliyor musun ki bu 12 saat de yetmiyor sana?
  • tescillimarka  (14.05.16 18:11:45) 
Evet 1 haftadır evdeyim zaten, bir şey yaptığım yok.


  • Cursed Chico  (14.05.16 18:36:53) 
vehbi koç tekniği. sonun mithat bereket gibi olmasın tabii, dikkat et. .


  • kargn  (14.05.16 18:37:40) 
aslında öğle yemeği sırasında 20 dk. falan kestirmek istiyorum ama hala başaramadım.


  • gneral  (14.05.16 18:41:15) 
uykuya non rem ile başlanır. ilk 90 dakika non remde kalır sonra 20-30 dakikalık rem uykusuna geçebilirsin. her insanda böyle bu normal uyku fizyolojisi. uykuya rem ile başlamak patolojik bir durumdur. dediğin pek mümkün değil ayrıca saçma bir yöntem. uyku hijyeni için sağlanması gereken kriterler var her yerde sağlayabileceğine inanıyorsan bilemiyorum tabii


  • shotgunwoman  (14.05.16 18:44:07) 
Ben de araştırıyodum bu olayı ama bildiğim kadarıyla bahsettiğin düzene alışman için belli bir zamana ihtiyacın var. 15-20 gün içinde tez yetiştireceksen pek faydası olmayabilir. Bence power nap olayını araştır. Bir de modiwake ya da muadili bir hap alıp uyanık kalabilirsin.


  • stanhiver  (14.05.16 18:44:57) 
saçmalığın danıiskası bu.

12-22 yaş arası minimum 6 saat üstü içinse 7-8 saat uyku lazım günde.

bu fazlı uyku denen şey efsane, zaten ingilizcesini okursanız 4-6 saat uyku + 2,5 saat napping yani kestirme yapın ekstra diyor, nasanın araştırması bunu doğrulamış, 2,5 saat altı napping ise yetersiz denmiş.

diğer çoğu araştırmada benzer şeyler vurgulanmış.

ek olarak elbette zorda kaldığın zaman, mesela hayati durumlarda 24 saat, belkide 48 saat verimli olarak kullanabilirsin, ama burada beynin bunu algılaması önemli.

farketmişsindir, 2 saatlik uykuyla gittiğin zorlu bir sınavda uykusuzluk çekmezsin, sonrasında da uykusuzluk çekmeyebilirsin, ama arka arkaya 3-4 kez yapamazsın. verim kaybın olur ciddi.

özetlersem, o hiç uyumayıp 4 saatte 20 dakika uyumak efsane, günde 4-5 saat uyku + 2-2,5 saat uyumak ise vucudunu alıştırırsan ciddi verimli.
  • kurnaz  (14.05.16 18:51:56) 
birde böyle şeyler yerine procrastinationu azalt. duyuru, ekşi, redditi bırak. sadece olaya odaklanmaya çalış.


  • kurnaz  (14.05.16 18:53:27) 
Bir ayda sağlığımı bozacağımı sanmam bozsa da sorunm değil iş arkadaşlar aşklar çok şeyi bıraktım tez için. 1 ay boyu böyle uyursam yemek sorun olacak. 3 öğüne alışmış beden. 10 11sonrası hiç yemiyorum. onun da değişmesi gerekecek.


  • Cursed Chico  (14.05.16 19:14:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.