[]

dizilerdeki yoğun bakımlar

hayır acaba istanbul'daki hastanelerin yoğun bakımları mı böyle diye düşünüp duruyorum. zira ankra'da annem kaç kere ameliyat geçirdi, kaç kere yoğun bakımda kaldı, en son da yoğun bakımda öldü.

yoğun bakım dediğin kartla açılan bir kapısı olan kocaman bir oda. perdeyle birbirinden ayrılmış yan yana bir sürü yatak. içeride doktorlar, hemşireler. girip hastanı görebilmek için günde yarım saatin var, onda da en fazla 5 dakika yanında kalabiliyorsun.

ama dizilerde kasap vitrini gibi camekanlı bir oda var, odada tek yatak, sadece tek hasta, herkes camekandan hastayı izleyebiliyor.

sizin oralarda böyle mi yoğun bakım üniteleri? ya da var mı böyle yoğun bakımı olan hastane? dizilere özel bir dekor mu bunlar?

 
Benim yattığım yoğun bakım odası (İzmir/Özel hastane) sizin tarif ettiğiniz şekilde. Camekanlı yer görmedim.


  • teknikekip  (09.05.16 13:34:45) 
özel hastanelerde böyle yoğun bakım odaları var.
dizilerdeki hastane ise ekseriyetle eski alman hastanesidir.
şu anda hizmet verilmeyen bir bina orası ama eski bir hastane olduğu için bütün diziler orada çekilir.
  • teritori  (09.05.16 13:35:29) 
Devlet hastanesini bilmiyorum da özel hastahaneler de öyle. Yoğun bakımdaki hastayı göreceğiz diye 40 takla atıyorduk yok öyle pencereden izleyeyim falan gibi bir durum. Yoğun bakımla koridor arasında geçilmesi gereken başka bir kapı oluyor orası da zaten kartla açılıyor; girmek pek mümkün değil.


  • angelus  (09.05.16 13:35:46) 
Yoğun bakımdan yoğun bakıma değişiyor. Koroner yoğun bakımda böyle odalar oluyor.


  • dissendium  (09.05.16 13:44:52) 
international hospitalde yogun bakımda kaldım bi hafta günde 10 dakika mı ne ziyaretçi geliyordu. öyle camdan bakma falan yoktu.


  • all girls dream  (09.05.16 14:42:16) 
camlı yoğun bakım 1 kere gördüm ama acaba hangisiydi -ankarada neredeyse tüm hastanelerin yoğun bakımını görmüşümdür. zaten fimler hep film ya. hastayı ameliyathaneye herkes birlikte hurra götürürüyor. ankarada öyle bir ameliyathane de yok. seneler önce numunenin acili öyleydi, o bile değişti.

y. bakımdan çok çocuk intaniyenin filan öyle camlı odaları oluyor. çocukcağızlar anne babasını görsün sakinleşsin diye yapıyorlar herhalde.

bir de bazı servislerde servis içinde ayrı yoğun bakım gibi tekli odalar oluyor. mesela hacettepede kadın doğumda böyle odalar var (ki kadın doğumun yoğn bakımı olmaz zaten, cerrahinin olur) tek oda. kliniğin girişinde. fakat o bile camlı değildi.
  • niye ama  (09.05.16 14:48:33) 
Amerika'da %90 böyle olduğundan diziler de %90 Amerikan yapımlardan çakıldığından durum böyle.


  • ThomasJefferson  (09.05.16 15:05:31) 
Ben de yoğun bakımda 3 gün kaldım devlet hastanesinde ve anlattığınız gibiydi. Bir sürü gidici hasta vardı ki hepsi vefat etmiş zaten Bi ben kalmışım :/ annem beni görebilmek için bekliyordu hep kapının önünde, günde 5 10 dk falan o da. Camekan neyin yoktu.


  • mutlusismankedi2015  (09.05.16 16:30:21) 
Özel hastanede çalıştım. 2 tane yb vardı. birebir olnasa da Sizin anlattığıniza daha yakındı.


  • balik kraker  (09.05.16 18:57:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.