[]

Delireceğim, Ben Mi Pimpirikliyim? (Miyopi, Göz Doktoru, İki Farklı Reçete)

Efendim lens kullanmaya başlayacağım. Fakat gittiğim iki ayrı doktor, iki ayrı göz numaram olduğunu söylediler. Olay, kendi doktorumun ameliyatta olduğunu öğrenince bir yan odadakini tercih etmem ile başladı.

Şu an kullandığım: Sol -4.25 miyop, Sağ ise -3.75 miyop 0.75 astigmat, 120 ax

Gittiğim doktorun verdiği kağıtta (gözlük reçetesi değil, direkt makine çıktısını hacıladım): Sol -4.00 miyop, Sağ ise -4.00 miyop 0.25 astigmat, 112 ax

Delirdim, kendi doktorumun ameliyattan çıkmasını bekledim, ve 20 dakika sonra onun makinesinin verdiği çıktı: Sol -4.00 miyop, Sağ ise -3.75 miyop 0.50 astigmat, 130 ax

Sorularıma gelince:

1-) Bu iki adamın da makinesi aynı: Canon R-F10. Ama bu durum normal mi? Gözlük numaramı değiştireceğim ve ne yapacağımı bilemiyorum.

2-)İki kağıdın altında, birinde PD : 63mm diğerinde 64mm yazıyor. Yahu bu makineler 1mm bile mi ölçemiyor?

3-) İkisi de lens olarak -3.75 şeffaf verdi ve önceden torik kullanacaksın diyorlardı. Benim elimde Acuvue Advanced -3,75 ve -4,00 şeffaf ve yumuşak tester var, bilgisayara bakarken görüntülere tam odaklanamıyorum, çok sağlam bakmam gerekiyor, 20 inç monitörde resmen yazı okuyamıyorum, e bu astigmattan değil de nedir?

4-) Gözlük camlarımı kesin değiştirmem gerekir mi bu numaralara göre? Yok yere farklı ax'a sahip ve yüksek numaralar takmak gözümde ne gibi sorunlar bırakır?

Şimdiden teşekkürler. Çıldıracağım.

 
Makine çıktısı aynen reçete edilmeyebilir. Gözlük için az daha düşük (tembelleşmesin diye) ve lens için de gözlüğünkinden daha düşük numara verilebilir. Bütün sorularınızı kendi doktorunuza yöneltmenizi öneririm, keşke muayeneden sonra sorsaydınız...

Geçmiş olsun.
  • uyuklayankedi  (09.11.09 12:50:38) 
doktor reçeteyi bilgisayara göre değil, sana duvardan okuma yaptırarak ve bu sırada da sana en uygun camları senin gözüne uydurmaya çalışarak verir.

kendi reçetesini yazmayan doktor ilk defa görüyorum... lensinin göz numarandan yüksek derecelerde olması çok zorlar seni, ayrıca lensin çapı da çok önemli Bcsi: 8.6 mı 8.9 mu bunu da doktorunun söylemesi lazımdı. (Bc:çap)

bilgisayar çıktısı, çok değişkendir 0.25 oranlarında özellikle. göz tansiyonu var ? iyi odaklanamamak, lensi yeni çıkarmış olman bunlarda etmen...
  • yapcak bisi yok  (09.11.09 15:05:33) 
ben mesela tam göz numaramı alamıyorum. tam numaramı takınca zorlanıyorum, astigmat yüzünden, yer yakın geliyor, zor oluyor işte. o yüzden miyoptan biraz kısıyoruz, idare ediyoruz. mesela aynı anda hipermetropi de varsa (yaşı geçkinlerdeki gibi) miyoptan kompanse edebiliyorsunuz.
astigmatla torik kullanmanız gerek diye biliyorum, sanırım lens gözününüzde çok oynadığı için odaklanma sorunu oluyor. bausch and lomb ile tekrar denemenizi öneririm. ben de torik kullanıyorum, çok memnunum.

  • kediebesi  (09.11.09 19:48:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.