[]

Misafire özel kablosuz ağ oluşturma

Merhabalar,

şimdi ben bu ağı oluşturdum. ancak bu ağın hızını nasıl kısıtlayabilirim bulamadım. bu konuda yardımcı olabilir misiniz?


 
Marka model söyleyeydin eyiydi. Belki yok öyle bir özellik?


  • gunde 3 litre kola icen adam  (29.03.16 20:51:58) 
@merket, bahsettiğin şeyi bulamadığım için buraya yazdım hocam.

@gunce 3 litre kola icen adam, haklısın hocam. ZyXEL VMG3312-B10B markası.
  • pomknos  (29.03.16 20:55:39) 
Vay, bende de olan standart dandik TT routerı. O routerdan cacık olmaz uğraşma boşuna, yapamazsın.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (29.03.16 20:57:04) 
modemin ismi+ hız kısıtlama şeklinde arama yapınca ilk sırada sonuçlar çıkıyor dostum;
www.technopat.net
bu ve benzeri.
  • metket  (29.03.16 20:58:24) 
hocam bizimkiler kimseye hayır diyemedikleri için şifreyi karşı komşuya vermişler. Onlar da mahallede ne kadar çocuk varsa dağıtmış. Onların netini kesmeden, kendi mağduriyetimi azaltmam lazım.


  • pomknos  (29.03.16 20:59:27) 
eski bir zyxel çalışanı olarak metket in verdiği linkte de birisinin yazdığı gibi ancak upload yönünde kısıtlama yapabilirsin. upload larını deliler gibi azaltırsan misal 1 kb/sn download ları da ister istemez düşecektir. (o modemin bu işi doğru düzgün yapabileceğinden emin değilim bu arada)

hepsini geçtim, şifreni değiştir. yaptığın şey yasal olarak suç. komşularından birisi herhangi bir suç işlese hapse girecek kişi komşun değil adsl aboneliği kimdeyse o.
  • washe  (29.03.16 21:14:55) 
@washe, yasal yaptırımları maalesef biliyorum. ancak yapabileceğim bir şey yok gibi.

peki bu ek ağ oluşturma konusunda bilgi verebilir misin? O tam olarak nedir?
  • pomknos  (29.03.16 21:21:56) 
bi cacık değil. misafir ağı oluşturursun onlar internete çıkarlar diğer kablosuz ağa (orjinaline) bağlı cihazlara erişemezler o kadar. onu da etkinleştirirsen tabi. kablosuz ayarlarında tıklama kutucuğu vardı da ne diye geçiyordu hatırlamıyorum. internetini her türlü sömürebilirler. dediğim gibi yapabileceğin tek şey upload hızlarını çok çok düşürmek. download için upload da gerekli. yeni verileri indirebilmek için bilgisayarın bana sıradaki veriyi gönder diye veri göndermesi gerekiyor. bu veriyi ne kadar geç yollarlarsa veri de o kadar geç gelir, downloadları da olumsuz etkilenir bu durumdan.


  • washe  (29.03.16 22:03:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.