[]

Yarın uyandığımızda eğitim seviyemiz yıl bazında iki katına çıksa...

ortalama 6,5 yıl eğitim süresi var yanılmıyorsam. yarın sabah uyandığımızda bu ortalama 12, olmadı 10 yıl olmuş olsa.

neler değişirdi ülkede? mesela insanlar yerlere tükürmez, çöplerini ayrıştırır, otobüse binerken sıra olur, trafikte yayalara yol verir miydi?

bu arada bu ortalama norveç'te 12.6, italya'da 10.1

 
Egitim suresinin pek bir etkisi yok.

Neticede ortalama 3-5 sene Ingilizce dersi alan bir toplumun yabanci dil seviyesi hello mello ayarinda.
  • crown  (17.03.16 21:39:03 ~ 21:39:21) 
eğitim süresi kadar kalitesi ve ülkede hakim olan kültür de etkili tabii böyle şeylerde, ama birden bire norveç kalitesinde bir ülke olmasak da şu anki kadar rezil bir durumda olmazdık sanırım.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (17.03.16 21:55:29) 
eğitim süresi değil de eğitim kalitesi yüksek olsaydı mesela bugün metrobüste köprüyü geçerken "umarım bi bomba yüzünden ölmem" diye kendi kendime düşünmek zorunda kalmazdım.

gözünün görebileceği çoğu aksaklık olmazdı muhtemelen. çünkü çoğunun temelinde eğitimsizlik, eğitim alınsa dahi kalitesizlik yatıyor.
  • canercuxy  (17.03.16 22:23:50) 
İnsanların gelenek göreneklerini yaşayış biçimlerini kısaca kültürlerini küçük nesilden başlayarak değiştirmedikçe isterse 30 yıl okusun eşek yine eşektir.


  • neysene  (17.03.16 23:03:29) 
Değişmezdi çünkü alışmadık g*tte don durmaz.

Ama eğitim süresinin yanında kalitesi de değişseydi; hemen değil ama belki uzun yıllar sonra olumlu değişimler olabilirdi.
  • innatedesire  (17.03.16 23:29:25) 
süreyi istersen 35yıl yap içi boş olduktan sonra eğitimin bi geçerliliği yok.


  • KidLazer  (17.03.16 23:40:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.