[]

Kitap Yazmalık Yer/Program

Yazmaya niyetlendiğim birkaç kitap var, roman falan değil, akademik ağırlıklı gündelik hayatta uygulaması olan şeyler.

Bunu ben nerde yazsam? Word'de kaşı gözü kayacak. Her yerden erişeyim istedim bir de online olsa güzel olur, google docs'ta başladım şimdilik. Ama yine de daha iyi bir yer var ve ben bilmiyorum gibi hissediyorum.


Önerileriniz nelerdir?


www.pcmag.com
şurda yazanlara da baktım mesela, ama seçemiyorum, birinci elden birinden tavsiye olsa harika olacak.

 
wattpad diye bir şey var ama istediğini karşılar mı bilmiyorum.


  • six packsiz  (10.03.16 09:08:02) 
wattpad gibi paylaşıma yönelik olması benim için işlevsel değil zira akademik ağırlıklı olacağı için pek işime yaramaz gibi ama ilerde başka şeylerde kullanılabilir.

paylaşmak niyetinde değilim sadece benim giriş yapabileceğim bir yer kafi.
  • kullanıcıadımbuolsun  (10.03.16 09:10:50) 
Senin yerinde olsam taslağı word'de yazardım. Şekiller için de başka bir word dosyası kullanırdım (ya da jpeg veya tif hallerini sıralı bir şekilde ayrı bir klasörde saklardım), böylece metin dosyasının büyüklüğünü fazla artırmamış olurum.
Taslağı tamamladıktan sonra adobe indesign ile formatını ayarlardım (word'le de yapılır ama kayacak diyorsun?).

Erişim için bir sürü cloud alternatifi var. Örneğin dropbox kullanabilirsin. Dropbox'ın desktop uygulaması var, bir klasör oluşturuyorsun, orada yaptıkların cloud'daki klasördekiyle eşitleniyor otomatik olarak.
  • puc  (10.03.16 09:33:01) 
kaşı gözü kayacak derklen ne kastettiğinizi anlamadım ancak wprd çok güçlü bir yazılım. eğer sağa sola resimler, notlar, açıklamalar alacaksanız metin kutusu aracını sıkça kullanın. istediğiniz gibi sürükleyip ekranın herhangi bir yerinde konumlandırabilyorsunuz.

bunun yanında yine office araçlarından one note bir süredir kullandığım ve özellikle ders notlarımı aktardığım bir yer. dilerseniz bir bakın.

office'in son sürümleri onedrive'a yükleniyor ve cloud alanınızdan her cihazdan erişebiliyorsunuz. ayrıca android uygulamaları da var.
  • dahinnotha  (10.03.16 09:39:07) 
Scrivener kullan.


  • mallemuck  (10.03.16 13:36:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.