[]

Yurtdışına satış yaparken € mu yoksa $ mı?

hangi birimle satış yapmak daha mantıklı?




 
ülkesine göre değişir. avrupada bir ülkeyse euro, avrupa dışı herhangi bir yere usd.


  • fakyoras  (17.02.16 10:00:29) 
fakyoras+1 - Bunun sebebi, müşterinin vermeye yanaşacağı para birimi o olması. Bir Fransız dolarla ödemek istemez, bir Amerikan euro ödemek istemez. Bir Çinli için çok fark olmasa da doları tercih eder.

Ayrıca gider kalemlerinize göre de değişebilir. Harcamalarınız (ithal ettiğiniz ürünler vs) euro üzerindense euro olarak satmak daha mantıklı. Harcamalar TL ise üst paragrafı esas al.
  • long live rock n roll  (17.02.16 10:06:33) 
sanal pos ile satış yapıyorsan fark şöyle oluyor.

kart para birimi euro olan müşteriden euro ile ödeme alırsan müşterinin kartından euro çekilse de sen paranı bankadan alırken kur dönüşüm ücreti (euro > tl) ödersin. bunu böyle son adımda almasalar da yabancı para birimiyle yapılan satışta direk en başta ek komisyon alabilirler. eğer bu müşteriden dolar ile ödeme alırsan hem o kendi bankasına kur dönüşüm ücreti öder (euro > dolar) hem sen kendi bankana dolar > tl dönüşüm ücreti ödersin. Bu da %3 gibi bir şey yapıyor. Bankaya da yaklaşık %1.5 ödediğini varsayarsak işler çirkinleşir :D

büyük internet şirketleri bu dönüşüm ücretini ödememek için genelde her bölgede (avrupa, amerika, kanada, avustralya, vb) ayrı bankalardan sanal pos hesabı açarlar ya da çok uluslu bankalarla çalışırlar.
  • hayirsiz  (17.02.16 10:26:22 ~ 10:32:37) 
senin alışını etkileyen bir ithal kalem varsa, sen hangi para biriminden alıyorsan öyle satmalısın yoksa müşterinin tercihi ön plandadır.


  • tiny penny  (17.02.16 10:56:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.