[]

Türkçe ve İngilizce deyim benzerlikleri

Needle in a haystack --> Samanlıkta iğne aramak şeklinde benzer bir sürü deyim var ve bunlar 10-15 yıldır kullanılan ve iletişimin eskiye nazaran çok daha yaygın olduğu zamanlara ait değiller.

Peki bu nasıl olmuş, kim kimden etkilenmiş veya kültürlerden bağımsız olarak paralel doğrultuda mı türemişler?

Diğer diller arası da bu şekilde benzerlikler var mı?

 
kitap, makale, mektup, gazete gibi yazılı kaynaklardan diye düşünüyorum. direk çeviri yoluyla dilimize girmiş olmalılar. ek olarak bazı deyimler bağımsız olarak da dillerde yer almış olabilir. imgesel anlatımlar benzeşebilir, dillerin birbirinden almış olmaları gerekmiyor bence.


  • givemesomesubstance  (09.02.16 09:56:23 ~ 09:58:22) 
water under the bridge geldi aklıma


  • eindaclub  (09.02.16 10:05:04) 
Knock the wood için düşünmüştüm aynı şeyi. Tahtaya vurmak şaman adeti gibi gelmişti.


  • pshasha  (09.02.16 10:35:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.